Menu
Cursuri / LifeStyle / Vacante

Cum sa alegem cel mai bun vehicul de agrement pe apa?

Cum sa alegem cel mai bun vehicul de agrement pe apa

Exista iahturi frumoase si maiestoase, doar privite, oricine viseaza sa se intinda pe pernele confortabile de pe punte, sa bea un cocktail si sa stea la soare. Dar pentru majoritatea oamenilor va ramane doar un vis.

O multime de oameni doresc sa isi aleaga cea mai recenta barca cu motor sau cel mai frumos iaht. Dar chiar si cei neincepatori, trebuie sa aiba o foarte buna documentatie cu privire la achizitia unei barci. Pentru o calatorie scurta sau o calatorie de mai multe zile cu barca, este nevoie de o barca cu cabina.

La fel ca in cazul rulotei, preturile variaza foarte mult in functie de marime, echipament si marca. O barca cu motor entry-level cu cabina, dar fara baie, este disponibila de la aproximativ 60.000 de euro. Pentru acest pret, proprietarii de rulote pot obtine un camper mare sau un vehicul semi-integrat bine echipat.

Multe dintre elementele de echipare ale barcilor pot fi gasite si in rulota. Toaletele, sistemele de aer conditionat, sistemele de apa si unele dintre sistemele de incalzire, sistemele prin satelit si aparatele pe gaz provin chiar de la aceiasi producatori.

Barcile sunt cele mai asemanatoare cu rulotele. Rulotele sunt o forma populara de vacanta, deoarece se pot conduce foarte usor si se pot inchiria pentru a petrece noaptea pe malul unui lac oriunde in lume. Barcile ofera, de obicei, facilitati similare cu RV-urile si ofera cazare personala si individuala.

Cumpararea unei barci este, desigur, potrivita numai pentru cei carora le place sa isi petreaca vacanta pe malul marii sau lacului. Celor carora le place sa isi petreaca timpul la munte, prefera cu siguranta o rulota.

Inainte de a cumpara o barca, va fi nevoie si de un permis barca Snagov de conducere corespunzator . Trebuie obtinuta o licenta pentru barci cu motor pentru toate ambarcatiunile de peste 15 CP. Exista permisul de conducere pentru barci sportive pe uscat pentru toate apele interioare si permisul de conducere pentru barci sportive pentru toate apele de coasta nationale si internationale.

Costurile pentru un permis de conducere sunt cuprinse intre 1400 si 1550 de RON. O licenta de navigatie costa de doua ori mai mult.

In plus fata de costul permisului de conducere, exista costuri suplimentare pentru asigurare si dauna dupa cumpararea barcii.

Asigurarea este complet diferita de cea a unei rulote. Spre deosebire de o asigurare partiala sau completa pentru vehicul, trebuie incheiata o asigurare de raspundere civila pentru barca. Acest lucru protejeaza capitanul, echipajul, pasagerii si barca. In plus, barcile, la fel ca rulotele si alte vehicule, ar trebui sa fie inspectate in mod regulat .

Barcile au de asemena, foarte multe avantaje precum un drum pe o insula , golf sau plaja la care nu se poate ajunge cu rulota.

Poate sta departe de alti navigatori, astfel devenind un refugiu relaxant. Se pot vedea peisaje, trasee noi si diferite fata de cele vazute cu masina. Si cel mai important avantaj, nu exista nici o limita superioara in ceea ce priveste spatiul.

De ce ar trebui sa inveti sa conduci o barca si ce avantaje iti ofera?

Atunci cand stii sa conduci o barca obtii mai multe avantaje si beneficii de care poti profita doar asa. Barcile sunt obiecte interesante pentru agrement si sunt extrem de speciale de unde rezulta faptul ca te vor ajuta sa obtii cele mai bune momente in natura si nu numai. Iata cele mai importante avantaje ale unei barci.

Atunci cand poti conduce propria barca tot ce trebuie sa faci este sa inchiriezi una sau sa o iei pe cea de acasa, atunci cand vrei sa mergi la pescuit sau in momentul in care vrei sa iesi in natura. In felul acesta, va fi mai usor sa gestionezi timpul corect si nu va trebui sa mai stai si sa astepti dupa altii. Recomandarea noastra este sa alegi de fiecare data sa iti conduci propria barca in momentul in care vrei sa nu depinzi de programul altei persoane.

Cu barca, iti poti scoate familia la plimbare pe lacuri fara sa depinzi de programul ambarcatiunilor din zona. Tot ce trebuie sa faci este sa iti aduci barca proprie sau sa inchiriezi una si sa va bucurati impreuna de timp liber impreuna fara dureri de cap si fara stres. Doar asa vei putea sa te distrezi si sa te simti bine in familie, atunci cand stii ca urmeaza sa petreci concediul undeva unde poti naviga.

Barca te ajuta sa pescuiesti oriunde ai voie fara sa depinzi de o persoana care sa o conduca. Astfel, daca vrei sa dormi in barca, pe balta, vei putea face asta pentru ca nu ai un conducator de barca langa tine care sa iti impuna si programul.

Acestea sunt doar cateva motive pentru care un permis barca poate fi cea mai buna alegere pentru tine daca esti pasionat de barci si de statul pe apa.

No Comments

    Leave a Reply