Menu
Frumusete

Cum sa ne mentinem pielea sanatoasa?

Cum sa ne mentinem pielea sanatoasa

Majoritatea persoanelor investesc sume imense de bani pentru a isi mentine pielea tanara si sanatoasa. In ciuda faptului ca produsele de ingrijire a pielii sunt extrem de utile in combaterea semnelor imbatranirii, majoritatea persoanelor uita un amanunt esential: lenjeria de pat de calitate ridicata.

Asadar, acestia investesc in lenjerii de pat din materiale sintetice ieftine, care nu aduc niciun beneficiu pielii, ci, chiar mai mult, pot accelera procesul de imbatranire. Majoritatea specialistilor recomanda lenjerie de pat din bumbac, datorita avantajelor pe care acest material le are. De altfel, cel mai bun tip de bumbac folosit in prevenirea semnelor imbatranirii premature este bumbacul satinat deoarece acesta prezinta mai multe beneficii, precum:

  1. Reglarea temperaturii corpului. Comparativ cu fibrele sintetice care se incalzesc rapid, perturband somnul, bumbacul nu prezinta aceasta problema, deoarece este un material care permite pielii sa respire. Totodata, temperaturile ridicate pot distruge bariera creata de produsele de ingrijire a pielii, ducand la neutralizarea acestora.
  2. Adio, iritatii! Datorita compozitiei sale bio, dar si a faptului ca lasa pielea sa respire, bumbacul este cel mai folosit material in combaterea iritatiilor pielii, utilizat atat in industria fashion, cat si pentru lenjerii de pat. Utilizand acest material, cu siguranta nu va veti mai trezi cu fata iritata sau umflata de dimineata, deoarece principalul inamic al acestora este poliesterul (creat din petrol).
  3. Adio, riduri premature! Din cauza pozitiei in care dorm, mai multe persoane se plang de aparitia ridurilor premature, in special in zona ochilor si a obrajilor. Totodata, aceste persoane sustin ca dorm pe burta, cu fata pe perna.
  4. Pozitia de somn poate fi problematica, insa nu toate persoanele pot controla modul in care dorm, iar daca dumneavoastra va numarati printre aceste persoane, incercati sa investiti intr-o lenjerie de pat de calitate. Bumbacul va fi intotdeauna prieten cu pielea dumneavoastra, deoarece nu va crea cute pe suprafata pielii, in cazul in care dormiti cu fata pe perna, si nu se va supraincalzi. Totodata, va recomandam sa investiti si in perne de inalta calitate.
  5. Adio, germeni! In ciuda faptului ca bumbacul este un material care se sifoneaza destul de usor, acesta este un material 100% natural care se poate spala foarte usor, comparativ cu fibrele sintetice. Asadar, daca investiti intr-o lenjerie de pat din bumbac, veti fi sigur ca o puteti curata rapid, usor si eficient. In acest mod, veti evita aparitia noilor iritatii si probleme de natura dermatologica.
  6. Noi va recomandam ca in momentul in care igienizati lenjeria de pat din bumbac, sa setati masina de spalat la programul de spalare bumbac, deoarece in acest mod veti fi sigur ca nu veti distruge tesatura. Chiar daca pare un material rigid, produsele naturale au tendinta de a se degrada mult mai repede comparativ cu cele sintetice.
  7. Confort! Cele mai multe fibre sintetice, de la o spalare la alta, isi pierd din rezistenta si isi schimba culoarea. Acest lucru nu se intampla si in cazul bumbacului, deoarece acesta, in urma spalarilor repetate devine din ce in ce mai moale.
  8. Este benefic pentru pielea dumneavoastra sa folositi texturi moi, in special dupa sedintele de epilare. De altfel, s-a dovedit faptul ca in momentul in care pielea intra in contact cu suprafete moi si catifelate, nivelul de stres scade considerabil.

No Comments

    Leave a Reply