Menu
Blog / Casa si gradina

Cum se alege o chiuveta pentru exterior?

Cum se alege o chiuveta pentru exterior?

Pentru a amenaja un spatiu in aer liber, cum ar fi o gradina, intr-un mod complet si cu adevarat functional, nu se poate renunta la o chiuvete pentru exterior.

Pe langa faptul ca au o utilitate incontestabila, de la faptul ca le permit celor care se opresc in gradina sa se spele pe maini si sa se improspateze, pana la facilitarea gradinaritului si intretinerea spatiului exterior, chiuvetele de exterior aduc si o nota primitoare si rafinata mediului inconjurator, amintind de stilul gradinilor de altadata, mai ales daca sunt realizate din materiale naturale, cum ar fi piatra, care se imbina perfect cu atmosfera din jur.

Ce sunt chiuvetele de exterior si la ce folosesc?

In prezent, exista multe tipuri diferite de chiuvete de exterior pe piata: optiunile abunda in ceea ce priveste dimensiunea, materialele, formele, dar si culorile si modul de instalare si intretinere.

Ce este mai exact o chiuveta pentru exterior? Este o piesa de mobilier de exterior care, de obicei, inlocuieste o fantana de gradina sau o completeaza.

Chiuvetele in aer liber sunt folosite pentru a furniza apa potabila, precum si un bazin practic in care se pot spala fructele, legumele, produsele alimentare si, eventual, farfuriile si tacamurile, daca se ia masa in gradina. Cei care au un foisor si au obiceiul de a organiza pranzuri si cine in oaza lor verde, eventual gazduind prieteni si rude, opteaza de obicei pentru instalarea unei adevarate bucatarii de gradina, pentru a echipa cat mai bine spatiul exterior.

Cu toate acestea, nu toata lumea este suficient de norocoasa sa aiba o gradina suficient de mare pentru a gazdui o bucatarie in aer liber. In astfel de cazuri, chiuvetele in aer liber sunt cea mai potrivita solutie pentru a oferi un colt convenabil de rezervat pentru curatarea vaselor si pentru pregatirea rapida a alimentelor care urmeaza sa fie consumate.

Alternativ chiuveta pentru exterior poate fi utila atunci cand trebuie sa curatati unelte pentru ingrijirea gazonului, a florilor sau a paturilor de flori, cum ar fi o grebla si o lopata. Chiar si pentru udarea cu o stropitoare, este foarte convenabila sa o puteti umple cu usurinta din chiuveta situata undeva in gradina.

Ce tip de chiuveta in aer liber sa alegi in functie de utilizare si spatiu

Care este punctul de plecare pentru a defini tipul de chiuvete pentru exterior potrivite?

Dimensiunea este cu siguranta punctul de plecare. In cazul in care scopul chiuvetei este de a fi folosita doar ca element decorativ in economia gradinii, atunci o dimensiune mai mica va fi mai mult decat buna.

Pe de alta parte, daca principalul motiv pentru achizitionarea unei chiuvete de exterior este sa te bazezi pe o chiuveta pentru uz culinar, modelul ideal va avea dimensiuni care sa permita o anumita capacitate. De asemenea, forma:

 • patrata
 • dreptunghiulara
 • rotunda

Precum si tipul de structura cel mai potrivit pentru scopul utilizarii chiuvetei de exterior:

 • montat pe perete
 • freestanding

Lavoarul de gradina montat pe perete, in special in versiunea sa din piatra naturala, poate semana foarte mult cu estetica si functionalitatea unei fantani adevarate.

No Comments

  Leave a Reply

  For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

  I agree to these terms.