Atunci cand te pregatesti sa mobilezi casa, cea mai buna solutie pentru tine este sa incepi cu stilul. Odata ce l-ai definit, poti intra pe https://www.aethos.ro/. Vei gasi aici mai multe stiluri de mobilier interesante. Iata cum iti poti amenaja casa si la ce sa fii atent.
Stilul oriental
– Mobilier
Ele nu trebuie neaparat sa urmeze aceeasi linie. Ele pot fi realizate din piele sau alte elemente naturale, daca au un aspect mai uzat, mai bine. Acest stil se amesteca si se reutilizeaza. Deci, mobilierul auxiliar poate fi vechi si rustic. Mesele cu picioare metalice si o placa de lemn sunt o combinatie buna pentru a-i da o nota industriala fara a arata prea rece.
– Culori
Tonurile si culorile neutre, cum ar fi albul, negrul, griul sau ocru, sunt utilizate pe scara larga pentru incaperile cu acest stil, deoarece indeplinesc scopul de a-l face sa para modern si ordonat. Cu toate acestea, astazi nuante puternice in culori, cum ar fi rosul, sunt folosite pentru a crea un contrast.
– Sfaturi
- Nu adaugati multe elemente intr-un singur spatiu.
- Utilizati materiale naturale, cum ar fi hartie, lemn si pietre. Neindustrial, cum ar fi ceramica sau cimentul.
- Pastrati camera intotdeauna ordonata.
- Iluminat indirect, care va ofera calitate fara a fi coplesitor.
- Lasati unele locuri goale (nemobilate).
Stil vintage
– Mobilier
O camera vintage, este de obicei tapitata cu piele de caprioara, piele sau catifea. Iti recomandam sa alegi lemn. Poate fi un cufar de sertare cu oglinda si multe detalii lucrate intr-un mod artizanal, un balansoar sau mobilier cu usi din sticla sunt perfecte pentru a da acea nota veche camerei tale. Detaliile din metal sau fier merg foarte bine si cu un stil vintage, cum ar fi lampile in stil tiffany, masinile de scris vechi sau picturile de epoca.
– Culori
Culorile galben, albastru sau roz in tonuri pastelate sunt perfecte pentru a va decora camera cu un stil vintage. Daca nu doriti sa faceti ceva atat de riscant, le puteti adauga in mici detalii, cum ar fi perne de canapea sau o tapiserie de perete. Atingerile aurii din decor dau, de asemenea, o senzatie vintage. Albul ii va da, de asemenea, o nota romantica si eleganta daca il utilizati in perdele de voal.
– Sfaturi
- Reutilizati obiecte vechi.
- Dati un nou scop obiectelor care nu mai servesc.
- Combinarea stilurilor din alte epoci cu elemente diferite
Stil industrial
– Mobilier
Mobilierul scazut este o caracteristica foarte importanta in acest tip de stiluri de camere, pe langa forma dreptunghiulara sau patrata si in lemn, deoarece natura este importanta atunci cand decorati o camera in stil oriental. In cazul meselor de cafea, scaunele nu sunt folosite, ci pernele cu detalii. Puteti adauga o pereche de plante cum ar fi bambus pentru a continua cu linia de elemente. Lumanarile, tamaia si vazele sunt caracteristice stilului oriental.
– Culori
Tonurile de pamant si culorile alb, negru si gri sunt ideale pentru acest stil. Pentru a-i da o nota distincta, tonurile reci, in special albastru, cu detalii de culoare mici, pot fi, de asemenea, utilizate intr-o camera industriala. Pentru a face camera sa para putin mai feminina, paleta poate fi mai usoara cu tonuri pastelate. Dimpotriva, pentru o camera industriala masculina este mai bine sa folositi nuante intunecate, maro, negru si gri.
Alte stiluri de mobilier
Ferma/Cabana: evoca locuinte rustice, case, cu constructie robusta, fibre naturale, culori crem si finisaje invechite. Sunt adesea folosite specii de lemn nativ precum pinul, stejarul si ciresul, impreuna cu lemnul recuperat.
Modern: definit de linii simple, curate, forme geometrice si un amestec de materiale precum metal, sticla, plastic si piele/vinil, cu putine infloriri ornamentale. Culorile neutre si finisajele lucioase predomina. Modernul de la mijlocul secolului, era arhitecturala/design interior din anii 1930 pana in anii 1960, se bucura de o renastere in ultimul deceniu.
Contemporan: Dezvoltat in a doua jumatate a secolului XX, cu linii moi, rotunjite, suprafete netede, lemn deschis, sticla si metal si culori neutre, cu nuante de accent indraznete. Exista un accent general pe confort si o atmosfera casual.
Tranzitie: Combinand cu arta elemente de design traditional si contemporan, cu accent pe siluete simple si sofisticate, linii curbe si drepte, culori linistitoare si tesaturi si texturi calde si primitoare.
Industrial: Echivalentul urban al stilului fermei, celebrand lemnul invechit si piesele metalice din fabrici si depozite, fie recuperate, fie reproduceri.
Un decorator de interior ii ajuta pe clienti sa aleaga mobilier la scara potrivita pentru camera sa si sa proiecteze un aspect care sa se potriveasca functiei spatiului, astfel incat traficul si conversatia sa circule. Dar cu taxe care incep de la 100 de dolari pe ora, multi proprietari aleg sa cumpere mobilier in seturi sau pachete, stiind ca piesele vor functiona impreuna in stil si dimensiune.
No Comments