Menu
Blog / Telefoane si gadgeturi

De ce nu porneste Xiaomi Mi 6?

De ce nu porneste Xiaomi Mi 6?

Cand vine vorba de smartphone-uri la preturi accesibile, cu specificatii high-end, Xiaomi Mi 6 se numara printre cele mai cautate dispozitive de pe piata, iar acest lucru nu mai trebuie sa ne surprinda in conditiile in care utilizatorii isi indreapta atentia din ce in ce mai des spre telefoane mobile Xiaomi.

Acest smartphone cu pret bun are o durata de viata impresionanta a bateriei la 3350 mAh, dispune de alte specificatii impresionante, dar au existat cazuri in care utilizatorii nu au reusit sa isi porneasca dispozitivele.

Factorii obisnuiti care va pot impiedica Xiaomi Mi 6 sa se porneasca

Exista doua posibile motive principale pentru care telefonul dvs. nu va fi pornit. Se poate datora unei probleme hardware care impiedica dispozitivul dvs. sa indeplineasca functii de pornire, sau ar putea fi software-ul care s-a prabusit si trebuie resetat sau restaurat.

Cu toate acestea, multe cazuri de smartphone-uri care nu se vor porni au fost legate de o baterie proasta.

Exista insa si alti utilizatori care au intampinat aceeasi problema, dar ulterior au aflat ca software-ul este de vina. Pentru a va oferi cateva indicii cu privire la ce factori trebuie sa analizati, iata o lista mai detaliata a cauzelor posibile:

 • Telefonul este inghetat sau blocat in modul de repaus sau oprit.
 • Sistemul de operare (actualizare software) instalat este corupt, ceea ce duce la inghetarea, blocarea si inchiderea completa a telefonului.
 • Dispozitivul este infundat datorita acumularii de praf si scame, ceea ce face ca hardware-ul sa nu functioneze corect
 • Butonul de alimentare este deteriorat sau rupt, ceea ce face ca acesta sa nu poata indeplini functia sa.
 • Bateria telefonului nu este incarcata sau este complet descarcata.

Pe cat posibil, incercati sa determinati daca se datoreaza unei probleme hardware sau software. Daca este vinovat de aceasta problema software-ul, atunci luati in considerare urmatoarele solutii de rezolvare, daca doriti sa remediati personal problema.

In caz contrar, puteti lua in considerare optiunea de a duce dispozitivul intr-un service gsm, acolo unde lucreaza specialisti care zilnic au de reparat telefoane mobile Xiaomi (si nu numai).

Solutia recomandata pentru a face fata unui Xiaomi Mi 6 care nu este pornit

Incercati o resetare hard Xiaomi Mi 6 folosind tastele hardware pentru a intra in modul de recuperare. O resetare hard, care de asemenea mai este cunoscuta sub numele de resetare principala sau resetare din fabrica sterge toate datele din stocarea dispozitivului si le restabileste la valorile implicite din fabrica.

Daca este posibil, incercati sa faceti backup pentru dispozitivul dvs. conectandu-l la un computer inainte de a incerca aceasta resetare.

Desi nu exista nicio garantie ca aceasta metoda va readuce la viata telefonului, nu va strica sa incercati. Iata cum sa resetati cu greu Xiaomi Mi 6:

Pentru a incepe, dispozitivul trebuie sa fie oprit. Presupunand ca este deja dezactivat (din moment ce intampinati probleme la activarea acestuia), trebuie doar sa parcurgeti acesti pasi:

 • Apasati si mentineti apasat butonul de pornire si butonul Volume Up in acelasi timp, timp de aproximativ 10 secunde.
 • Eliberati butonul de pornire atunci cand apare logo-ul Mi, dar continuati sa mentineti apasat butonul Volum sus.
 • Cand apare ecranul Modului de recuperare, eliberati butonul Volume Up.
 • In ecranul Modului de recuperare, utilizati tasta Volume Down pentru a selecta optiunea Stergeti si resetati, apoi apasati tasta de pornire pentru a confirma selectia.
 • Utilizati tasta Volume Down pentru a selecta optiunea Stergeti toate datele, apoi apasati tasta Power pentru a confirma.
 • Folositi tasta Volume Down pentru a selecta Da, apoi apasati tasta Power pentru a confirma actiunea.

Asteptati pana cand dispozitivul finalizeaza intregul proces de resetare. Daca o resetare hard este in masura sa repare telefonul, atunci inseamna ca dispozitivul a fost de fapt pe tot parcursul timpului functional.

Ceea ce se intampla probabil intr-o astfel de situatie, este ca ceva din sistemul dispozitivului a gresit si l-a fortat sa ramana blocat pe ecranul negru. Ar putea fi un accident software, o aplicatie corupta sau o actualizare defectuoasa este vinovatul.

No Comments

  Leave a Reply