Menu
Afaceri / Blog

De ce sa devii trainer?

De ce sa devii trainer?

In ultimul timp, am vazut cu totii faptul ca apar o multime de anunturi in mediul online, destinate persoanelor care doresc sa devina tranieri. Exista o multume de cursuri pentru a deveni trainer sau formator, iar multe persoane nu stiu daca este indicat sa participe sau nu la un asemenea curs.

Alte persoane s-au interesat ce face un trainer, si s-au inscris rapid la un curs trainer autorizat pentru ca aici locurile se ocupa rapid, inainte cu multe zile de prima zi de curs. Pentru cei care nu stiu, exista mai multe beneficii ale acestei profesii, iar acest articol prezinta pe scurt cateva dintre acestea.

Profesie sau misiune?

Fiecare dintre noi avem o misiune, sau cautam sa avem una. Cu siguranta, prea putine sunt profesiile care ofera sansa de a avea o misiune, sau mai bine spus, care pot fi si una si alta simultan. Trainingul este cu siguranta una dintre acestea, este ceva de care te vei indragosti.

Dupa cum spunea Confucius, “Alege o meserie care iti place, si nu va trebuie sa muncesti o zi in viata ta”. Ei bine, acest lucru inseamna ca in afara de dorinta de a fi trainer, daca iti si place ceea ce faci, deja esti o persona privilegiata.

In plus, multi cursanti sustin faptul ca a fi trainer, este mai mult o vocatie decat o profesie, iar acest lucru este cat se poate de afevarat, pentru ca dupa ce vei prinde gustul acestei activitati, iti vei dori sa faci asta mereu.

Un curs trainer autorizat de ajuta sa fii un specialist in domeniul tau

Dupa cum spunea Aristotel, “Cei care fac, stiu. Cei care inteleg, ii invata pe altii”. Ei bine, pentru a putea fi trainer este foarte important sa ai un domeniu pe care sa il stapanesti foarte bine. Este important ca in domeniul respectiv sa vrei mereu sa te perfectionezi. Trebuie sa fii specialist in ceea ce faci si sa iti si placa.

Progresul realizat in ceea ce faci si perspectiva de a fi cel mai bun din nisa ta, cu siguranta sunt cele mai importante surse de satisfactie si de motivare. Dupa ce vei deveni trainer, pentru a putea sa raspunzi nevoilor cursantilor, va trebui sa iti dezvolti experienta.

Depinde foarte mult de tine cum stii sa prezinti situatii si solutii practice, concrete si aplicabile. Este de-asemenea important ca in calitate de trainer sa cunosti in permanenta ultimele noutati, iar fiind la curent cu ultimele noutati, fiind bun in aceasta profesie, vei avea doar de castigat.

Cursantii isi vor da seama ca esti un specialist in domeniul tau, si te vor recomanda si altor persoane. Vei avea mai multe cursuri si mai multi cursanti, notorietatea iti va creste, iar astfel poate vei ajunge chiar si in situatia de a lua cuvantul la diferite conferinte, congrese, etc.

Rasplata financiara

Fara doar si poate, motivul pentru care fiecare persoana isi cauta un loc de munca, este acela de a castiga bani, nu-i asa? Ei bine, trainerii au venituri considerabile, insa cu siguranta nu toti trainerii castiga la fel de multi bani.

La fel ca in orice alt domeniu de activitate, si in training rasplata financiara este influentata de diferiti factori care tin de trainer. De exemplu, continutul cursului, contextul, numarul cursantilor, etc., sunt factori care influenteaza considerabil veniturile unui trainer.

In plus, un alt amanunt foarte interesant, este acea ca un trainer poate castiga bani multi chiar si atunci cand nu se afla in fata cursantilor sai. Multi traineri au scris diferite carti pe care le-au vandut intr-un numar mare de exemplare.

Alti traineri scriu pe blog despre cursurile lor si despre experientele de la cursuri, si au o mare audienta, iar astfel castiga bani din blogging. Alti traineri fac mai nou vloguri. Aceste activitati ale trainerilor, nu fac decat sa le aduca mai multi bani in conturi.

Distractia

Stiati ca foarte multe persoane merg la servici stresate? Multi sunt cei care merg cu groaza ca se poate intampla ceva care sa le dea ziua peste cap. De exemplu, cei care lucreaza in fabrici, se tem ca li se pot defecta masinile.

Vanzatorii pot fi stresati pentru ca la sfarsitul zilei pot fi pe minus. Exista multe locuri de munca in care angajatii nu merg tocmai cu zambetul pe buze la job.

In ceea ce-i priveste pe traineri, lucrurile sunt diferite. Acestia merg zambind la servici, iar zambetul si entuziasmul ii insotesc peste tot. Exista diferite teme si subiecte abordate sau chiar si jocuri pe care trainerii le abordeaza.

Un trainer stie ca a avut un curs de succes atunci cand nici el si nici cursantii nu si-ar fi dorit sa se afle in alta parte. Un trainer munceste, are si timp liber si un job placut in acelasi timp.

Acestea sunt cateva motive pentru care, ar fi o idee inteleapta aceea de a va inscrie si voi la un curs autorizat trainie.

No Comments

    Leave a Reply

    For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

    I agree to these terms.