Menu
Afaceri / Blog

Diferite tipuri de vesela utilizate in hoteluri si restaurante

Diferite tipuri de vesela utilizate in hoteluri si restaurante

Indiferent daca conduceti un hotel sau aveti nevoie sa deschideti un nou restaurant, achizitionarea de vesela poate fi o sarcina dificila. Incercarea de a descoperi totul, de la ce fel de design de vesela este potrivit pentru stilul de hotel sau restaurant pana la diferitele selectii de forme si dimensiuni ale veselei. Articolul va va oferi cateva idei inainte de a cumpara. Poti vedea aici modele interesante de  farfurii portelan pe care le poti cumpara pentru hotelul sau restaurantul tau.

Tipuri de materiale pentru vesela

Sunt disponibile diferite tipuri de vesela pentru hoteluri si restaurante, fiecare cu propriile avantaje si dezavantaje. De la dimensiune si forma la culoare si compozitie, posibilitatile pentru vesela par nesfarsite. Alegerea celui potrivit pentru tine poate fi dificila.

Vesela de portelan

Vesela din portelan este de obicei tare, alba si usor translucida si are adesea un finisaj glazurat neted, care poate fi alb solid sau cu model. Cele mai multe tipuri de vesela pentru uz hotelier sunt albe iar cele pentru uz in restaurante pot fi si color.

Caracteristici:

  • Puternica si durabila
  • Mai accesibila
  • Majoritatea sunt sigure pentru masina de spalat vase si cuptorul cu microunde

Vesela din portelan chinezesc

Glazura usoara, translucida, foarte neteda, subtire, sofisticata, eleganta, portelanul este semnul distinctiv al calitatii. Fabricat din cel putin 40% cenusa de os, ars la temperatura inalta de 1320 de grade de doua ori, portelanul are o densitate mare, astfel incat vesela este foarte rezistenta. Acest lucru ii confera un aspect rafinat, delicat, facandu-l foarte potrivit pentru utilizare in hoteluri si restaurante high-end.

Caracteristici:

  • Scumpe, concepute pentru unitati de lux
  • Finisajul glazurat de buna calitate protejeaza impotriva ciobirii si zgarieturilor
  • Majoritatea sunt sigure pentru masina de spalat vase si cuptorul cu microunde

Gresie

Gresia difera de portelan, are o greutate mare, este mai opaca, de culoare gri sau maronie din cauza utilizarii argilei cu impuritati. Vesela din gresie arsa la temperatura medie sau scazuta nu are o densitate foarte mare, dar poate sa reziste la zgariere. Gresia are de obicei o senzatie grosiera la atingere.

Caracteristici:

  • Dura si durabila
  • De obicei, pentru set de vesela de supermarket
  • Se potriveste la cuptorul cu microunde si la masina de spalat vase

Tipuri de vesela

Inainte de a cumpara vesela pentru hotel sau restaurant, este important sa fiti constienti de diferitele tipuri si functii de vesela pentru catering. In cele ce urmeaza se vor trece in revista diferite tipuri de vesela.

Tip de farfurie

Farfurie mare – Este un tip de farfurie de largi dimensiuni, care serveste o portie mare de mancare pentru mai multi oameni.

Farfurie normala – Este un tip de farfurie folosit pentru felurile principale. “Dinner Plate” este cea mai folosita farfurie in intreaga masa iar diametrul mediu variaza intre 25-30 cm.

Farfurie de desert – Se foloseste de obicei la mesele formale si informale. Functia farfurii de desert este diversa. Poate fi folosita si pentru salate, paste si deserturi. Multi aleg sa foloseasca aceeasi farfurie atat pentru pranz, cat si pentru cina. Diametrul variaza intre 20-25 cm.

Farfurie pentru aperitiv – Este un tip de farfurie cu diferite dimensiuni. Diametrul incepe de la 17 cm. Farfuria pentru aperitiv poate fi folosita pentru a servi un aperitiv precum branzeturi, fructe.

Tipuri de vesela pe care o poti folosi pentru restaurant

Vesela este un element esential in orice restaurant, fiind o parte importanta a experientei gastronomice a clientilor. In timp ce calitatea mancarii este esentiala, prezentarea acesteia este la fel de importanta, iar vesela joaca un rol important in acest sens. In acest eseu, vom explora diferitele tipuri de vesela utilizate in restaurante si importanta acestora pentru crearea unei experiente culinare memorabile.

Una dintre cele mai comune forme de vesela folosite in restaurante este farfuria. Aceasta poate varia in dimensiuni si forme, in functie de tipul de mancare servita. De exemplu, farfuriile pentru felul principal sunt de obicei mai mari decat cele pentru desert, iar cele pentru sushi sunt mai plate decat cele pentru paste. Farfuriile sunt, de asemenea, importante din punct de vedere estetic, putand fi in culori si modele variate, care sa se potriveasca cu decorul restaurantului.

Un alt element important al vesela este tacamurile. Acestea sunt de obicei setate pe masa inainte ca clientii sa soseasca si includ furculite, cutite, linguri si chiar betisoare pentru sushi. Desi exista un anumit protocol in privinta modului in care sunt asezate tacamurile, designul si forma acestora pot varia in functie de restaurant si de tipul de mancare servita. Tacamurile ar trebui sa fie confortabile in mana si usor de manevrat pentru a facilita experienta culinara.

Paharele sunt si ele un element important al vesela utilizate in restaurante, fiind folosite pentru bauturile alcoolice si non-alcoolice. Acestea pot fi din sticla sau din cristal, si pot varia in dimensiuni si forme, in functie de bautura servita. De exemplu, paharele pentru vin sunt mai mici decat cele pentru bere, iar cele pentru cocktail-uri sunt adesea mai colorate si mai indraznete in design. Paharele trebuie sa fie curate si stralucitoare pentru a oferi clientilor o experienta placuta.

Un alt element important al vesela folosite in restaurante este tava sau platoul, folosite pentru a servi aperitive, sushi sau alte feluri de mancare. Acestea pot fi din metal, lemn sau plastic si pot avea un design simplu sau decorativ. Tratarea fiecarui platou cu o atentie deosebita si ingrijire poate ajuta la crearea unei prezentari frumoase si atractive a mancarii.

No Comments

    Leave a Reply