Menu
Blog

Epilarea definitiva:  lucruri pe care ar trebui sa le stiti

Epilarea definitiva:  lucruri pe care ar trebui sa le stiti

Epilarea definitiva IPL este o optiune non-invaziva pentru femei si barbati pentru a indeparta parul nedorit, plus ca te ajuta sa arati mai bine. Barbieritul si epilarea cu ceara nu sunt doar consumatoare de timp, dar pot irita, de asemenea, pielea si pot provoca umflaturi, roseata si fire de par ingrosate.

Laserele pot fi folosite pentru a concentra energia luminoasa asupra foliculilor de par vizati selectiv si pentru a preveni regenerarea. In 2018, statisticile ASPS arata ca procedurile de indepartare a parului cu laser au fost efectuate de peste 1 milion de ori de chirurgii plasticieni. Poti afla mai multe detalii pe site.

Lumina intens pulsata (IPL) este o tehnologie care foloseste raze de lumina special filtrate pentru a indeparta parul. Parul, radacina si pigmentul din piele, numit melanina, sunt incalzite de lumina. Dupa un curs de tratamente regulate, foliculii de par devin inactivi si nu mai produc par. Orice regenerare a parului dupa tratament, va fi mai subtire.

Tehnologia de lumina intens pulsata apartine celor mai moderne tratamente de indepartare definitiva a parului. Masina IPL ofera un puls vizibil de lumina cu spectru larg, special filtrat, prin piele pana la firele de par in crestere.

Lumina este absorbita de pigmentul firelor de par si foliculilor de par, iar lumina este transformata in energie termica, astfel incat foliculii de par sufera leziuni si devin inactivi.

In ce zone se poate aplica epilarea definitiva?

  • Epilarea bratelor si picioarelor: este una dintre cele mai frecvente zone de epilat. Deoarece sunt zone mari, epilarea definitiva are nevoie, de obicei, de mai multe sedinte.
  • Indepartarea parului mainilor si picioarelor: nu sunt zone comune de indepartare a parului, dar tehnologia IPL poate fi aplicata. Deoarece sunt zone mai mici, nu va necesita prea multe tratamente.
  • Indepartarea parului de la subrat: aceasta este o zona delicata si in care, in general, exista par abundent. Este important sa va asigurati ca modelul de epilare cu laser este indicat pentru aceasta zona.
  • Indepartarea parului din zonele intime: Indepartarea definitiva a parului din zona intima este la fel de comuna ca si picioarele. Dar in cazul zonelor intime este necesar sa fim mai atenti.
  • Epilarea faciala: Aceasta este, de asemenea, o zona delicata. Nu toate epilatoarele sunt indicate pentru utilizare in aceasta zona, iar cele care sunt, subliniaza faptul ca ar trebui sa fie utilizate sub pometi si la intensitati scazute.
  • Indepartarea parului pe spate si umar: daca este o epilare cu laser pe spate, acest tratament IPL este destul de comun, mai ales in cazul barbatilor. Aceasta epilare definitiva, deoarece acestea sunt zone ceva mai largi, ar merita, de asemenea, mai multe sesiuni.

1 – Fiti rabdatori,  este nevoie de mai mult de o sedinta !

Epilarea definitiva cu succes necesita, de obicei, 4-8 tratamente separate distantate la 3-6 saptamani distanta. Deoarece toti foliculii de par au cicluri de crestere diferite, tratamentele trebuie programate in mod regulat pentru a obtine un rezultat complet.

  • Veti putea observa o reducere vizibila a cresterii parului dupa 2-3 sedinte.

De ce avem par pe corp?

Astazi, avem aproximativ cinci milioane de foliculi de par pe corpul nostru – de la scalp la zona pubiana la degetele de la picioare – pe care ii avem astazi. „Te-ai nascut cu toate”, spune Mariwalla. „Nu te dezvolti mai mult pe masura ce imbatranesti.”

Desi s-ar putea sa nu crezi mai mult par pe masura ce imbatranesti, parul pe care il ai – si distributia lui – se schimba in timp. De exemplu, cand se nasc bebelusii, acestia sunt adesea acoperiti cu puf moale de piersici numit lanugo, care in cele din urma cade, spune Mariwalla. Pe masura ce imbatranesti, parul tau se maturizeaza si se diferentiaza in functie de locul in care se afla pe corp, spune ea.

De exemplu, parul pubian si la subrat, precum si parul de pe cap, este cunoscut ca par terminal, care este vizibil mai puternic si mai gros decat restul parului de pe corp. Parul mai deschis si mai subtire, care se gaseste pe cea mai mare parte a restului corpului, este ceea ce este cunoscut sub numele de par vellus.

Cu toate acestea, datorita hormonilor, parul vellus se poate transforma in par terminal pe masura ce imbatranesti, spune Mariwalla. „Ai parul vellus si apoi treci prin pubertate, cand ai o multime de androgeni sau testosteron”, explica ea. „[Homonii] schimba foliculul de par pentru a creste parul care este mai gros si mai gros.” Un exemplu clasic in acest sens este atunci cand un baiat are parul deschis la culoare pe fata, dar dupa ce a ajuns la varsta pubertatii, parul facial devine mai gros si mai vizibil.

Dar revenirea la motivul pentru care avem par in anumite locuri din corpul nostru este de fapt destul de fascinanta. De exemplu, cel mai important motiv pentru parul de pe cap, spune Jablonski, este reglarea temperaturii creierului nostru. „Avem aceste creiere foarte mari si, pentru a le mentine rece, trebuie sa ne mentinem temperatura intregului corp intr-o fereastra destul de ingusta”, spune ea. „Se pare ca, in special, parul cu adevarat cret este remarcabil de eficient in protejarea scalpului si a creierului de excesul de caldura si, de asemenea, permite evaporarea transpiratiei foarte eficient. Deci este aceasta structura remarcabila, importanta.”

No Comments

    Leave a Reply