Menu
Blog / Telefoane si gadgeturi

Este rentabila achizitia unui iPhone 11?

Este rentabila achizitia unui iPhone 11?

Majoritatea persoanelor care au nevoie de un smartphone nou, mai intai de toate isi indreapta atentia spre cele mai noi telefoane iPhone de pe piata.

Cei carora situatia financiara le permite, isi cumpara cele mai noi telefoane iPhone, iar cele pe care deja le detin, le scot la vanzare. Unul dintre cele mai noi dispozitive iPhone de pe piata la ora actuala este iPhone 11, care a fost lansat alaturi de iPhone 11 Pro si iPhone 11 Pro Max.

Multe persoane se intreaba daca este rentabil sa faca trecerea de la unul din dispozitivele iPhone X (lanste cu un an in urma), la iPhone 11. Vom discuta despre acesta din urma, si ii vom face un scurt review, pentru a vedea daca este rentabila achizitia sa.

Specificatii iPhone 11

iPhone 11 are sub capota, cam tot ce a putut Apple sa ofere mai bun pentru anul trecut (2019), astfel ca dispozitivul este dotat cu un procesor Apple A13 Bionic.

In ceea ce priveste spatiul intern de stocare, utilizatorii pot alege versiunile cu 64 GB, 128 GB sau 256 GB, in timp ce memoria RAM este de doar 4 GB. La acest capitol se pare ca dispozitivele iPhone sufera, in conditiile in care exista deja multe telefoane Android cu 8 GB RAM.

Dispozitivul are un display LCD care are rezolutia de 828 X 1792 pixeli (326 PPI), in timp ce diagonala este de 6.1 inch. Dispozitivul are doua camere foto in spate (una wide si una nomala), dar si o camera foto selfie (camera frontala). Toate camerele foto intalnite la iPhone 11 sunt de 12 MP.

In ceea ce priveste bateria, aceasta este de 3110 mAh, iar dupa spusele celor de la Apple, rezista incarcata cu aproximativ o ora mai mult decat bateria intalnita pe dispozitivele iPhone XR. Tot despre baterie facem precizarea ca aceasta poate fi incarcata rapid, dat fiind faptul ca telefonul accepta tehnologia fast charging; iar mai mult decat atat, accepta si incarcarea wireless.

Nu in ultimul rand, mentionam in ceea ce priveste specificatiile, faptul ca dispozitivul este rezistent la apa, si certificat IP68 adica rezistent la praf.

Ecran si audio

Vom incepe sa discutam mai intai de toate despre audio. Se pare ca iPhone 11 are in dotare cele mai bune difuzoare intalnite la un smartphone la momentul actual. Sunetul oferit de catre difuzoarele iPhone 11 este si puternic, si clar, in timp ce basul este mai pronuntat. Efectul stereo se aude in continuare ireprosabil.

In ceea ce priveste ecranul, acesta reda culori vibrante si foarte puternice. Daca esti amator de video, s-ar putea sa fii dezamagit putin de ecarn, facand o comparatie cu ecranul intalnit la OnePlus 7 Pro, insa daca esti un utilizator obisnuit, nu vei avea nimic de bagat de vina ecranului.

Performante si software

Aici nu sunt foarte multe lucruri de spus, pentru ca dupa cum deja stim cu totii, Apple este un producator care stie sa creeze hardware, dar cel mai important, este un brand care stie sa faca un software perfect pentru acel hardware, iar daca se intampla ca anumite versiuni sa nu fie tocmai ok, remediaza repede problema, prin update-uri.

Apple a venit cu imbunatatiri pentru Face ID, care merge foarte bine si noaptea, chiar daca exista si unele situatii in care poate da rateuri.

Baterie

Dupa cum spuneam deja, bateria dispozitivului este de 3110 mAh. Daca esti ggenul de utilizator care nu petrece foarte mult timpul pentru a sta pe internet, sunt sanse mari ca bateria sa reziste incarcata pana la 5 zile.

Vestea mai putin placuta insa este ca daca folosesti alimentatorul din dotare, este posibil ca incarcarea de la 0 la 100% sa dureze pana la 4 ore. Alegand un incarcator rapid sau un incarcator wireless, va fi redus timpul incarcarii.

Per total, pentru cei care isi doresc un smartphone performant, de la unul dintre cei mai importanti producatori de pe piata, putem spune ca iPhone 11 reprezinta alegerea ideala.

Acesta este un smartphone care isi merita banii, si care cu siguranta va satisface cerintele tuturor utilizatorilor.

No Comments

    Leave a Reply

    For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

    I agree to these terms.