Menu
Blog / Casa si gradina

Ghid pentru diferitele tipuri de containere maritime si dimensiunile acestora

Ghid pentru diferitele tipuri de containere maritime si dimensiunile acestora

Ideea de a incarca marfuri in camioane, apoi de a le transporta pe nave, a venit in urma cu aproximativ 60 de ani de la Malcolm McLean, un sofer de camion din Carolina de Nord.

McLean a imbunatatit considerabil procesul, permitand marfurilor sa calatoreasca in containere care ar putea fi dezasamblate de pe sasiul camionului si incarcate sau descarcate direct pe nava.

Urmatorul pas a fost standardizarea dimensiunilor containerelor pentru a le face mai usor de manevrat in camioane, trenuri, nave si porturi din intreaga lume.

Un deceniu mai tarziu, cu ajutorul Marinei Americane, standardizarea containerelor a dus la dezvoltarea unui standard international numit ISO (Organizatia Internationala pentru Standarde) container de transport maritim.

Standardizarea dimensiunilor containerelor a avut un impact masiv asupra comertului mondial. Producatorii ar putea oferi o varietate inimaginabila de produse din intreaga lume la costuri reduse, incarcand bunurile in fabricile lor si expediindu-le direct in magazine si depozite din intreaga lume. Containerele sunt structuri usor de transportat si montat.

Tipuri de containere si masuratorile acestora: care este cel mai potrivit pentru expedierea dvs.?

Pe masura ce comertul international s-a dezvoltat, containerele standard au evoluat intr-o varietate de tipuri si dimensiuni pentru a se potrivi nevoilor exportatorilor si importatorilor.

Datorita a 12 tipuri diferite de containere si o varietate de dimensiuni din care sa alegeti, este posibil sa expediati in siguranta toate tipurile de marfuri, de la cereale in vrac la materii prime pana la articole perisabile.

Dimensiunile unui container standard

Containerul de 20 de picioare si containerul standard de 40 de picioare sunt printre cele mai utilizate tipuri de containere la nivel mondial in transportul maritim de marfuri.

Recipientul standard difera de alte modele de containere in principal prin faptul ca este inchis ermetic si nu are sisteme de refrigerare sau ventilatie, cum este cazul containerelor frigorifice sau ventilate.

Dimensiunile unui recipient ventilat

Recipientul ventilat este un tip de container care are un sistem de ventilatie datorita deschiderilor laterale care permit circulatia aerului.

Sistemul sau de ventilatie permite, pe de o parte, expulzarea aerului cald din interior si, pe de alta parte, intrarea aerului proaspat din exterior, asigurandu-se astfel ca nu exista condensare a gazelor sau umiditate care ar putea afecta sarcina.

Aceasta caracteristica il face cel mai potrivit tip de container pentru transportul de marfuri care trebuie sa mentina o temperatura constanta si fara schimbari bruste.

Unul dintre principalele produse transportate in acest tip de container este cafeaua, motiv pentru care recipientul ventilat este numit si container de cafea.

Dimensiunile unui container rack plat

Containerele cu rafturi plate sunt concepute pentru a gazdui in transportul multimodal toate acele incarcaturi ale caror masuratori, distributie de pachete sau greutate nu permit transportul lor in containere standard sau uscate, indiferent daca sunt 20, 40 sau 40 de picioare inaltime.

Rafturile plate sunt realizate din placi metalice care se potrivesc cu o structura standard de 20 sau 40 de picioare. Partile laterale sunt pliabile si nu au un acoperis sau un varf.

Importanta utilizarii materialelor prietenoase cu mediul

  • Sticlele de sticla nu se biodegradeaza niciodata, desi s-ar putea… in milioane de ani.
  • Este nevoie de 500 de ani pentru ca un scutec de unica folosinta sa se biodegradeze.
  • O nava de marfa de dimensiuni mari care transporta marfuri in jumatatea lumii emite la fel de multe emisii de carbon cat 50 de milioane de masini; Este nevoie de doar 15 dintre aceste nave (fiecare ajungand la sase terenuri de fotbal in lungime) pentru a egala emisiile de CO2 ale tuturor vehiculelor din lume in uz.

Un produs ecologic este un produs care este mai putin daunator pentru mediu decat omologii lor obisnuiti. Daca mai multi oameni ar incepe sa cumpere produse ecologice, poluarea nu ar fi atat de raspandita, planeta noastra ar avea un timp  pentru a respira si a se regenera, iar familiile si comunitatile noastre ar fi mai sanatoase pe termen lung. In plus, produsele ecologice nu sunt numai excelente pentru mediu, ci sunt si benefice pentru sanatatea umana.

Ele pot face o diferenta reala, permitandu-ne sa ne reducem amprenta asupra mediului, si anume impactul pe care stilul nostru de viata si activitatile noastre il au asupra mediului si asupra resurselor naturale globale.

Ele ajuta la reducerea deseurilor de plastic; a evita ambalajele de unica folosinta si a cauta alternative ecologice este un loc bun de inceput.

Acestea mentin amprenta noastra de carbon la minimum, adica cantitatea de emisii de CO2 eliberata in atmosfera ca urmare a alegerilor si activitatilor noastre de stil de viata. Se estimeaza ca 28% din emisiile medii de CO2 ale americanului provin din transport, in timp ce 28% si 17% provin din cumparaturi si, respectiv, din consumul de energie la domiciliu.

Prin urmare, atunci cand puteti, alegeti de fiecare data metode corecte pentru a transporta obiecte si pentru a le depozita.

No Comments

    Leave a Reply