Menu
Blog

La plimbare cu sania – o distracție benefică

O plimbare cu sania este o experiență atât de distractivă, dar care prezintă și multe beneficii pentru sănătate. Oamenii care merg la săniuș nu sunt la fel de deprimați, deoarece se bucură de aerul proaspăt, lumina soarelui și sunt aproape de animale.

Dacă te gândești să faci o plimbare cu sania într-un loc de vis, hai la Brașov. Poiana, cât și împrejurimile orașului, își așteaptă vizitatorii, pentru a-i încânta cu priveliști nemaivăzute și cărări și pârtii alunecoase. Așa că nu mai aștepta și profită de ce a mai rămas din această iarna. Fă-ți o rezervare pe https://brasovsweetretreat.com/ pentru a te bucura de un răsfăț regal în jacuzzi-ul din apartamentul tău.

De ce să alegi o plimbare cu sania?

Există atât de multe motive pentru care ar trebui să faci o plimbare cu sania în acest an. Condițiile actuale nu ne-au permis să facem prea multe ieșiri în ultimul timp, însă lucrurile par că se mai stabilizează, astfel că este momentul să îți iei prietenii sau familia și să ieșiți la o plimbare benefică la săniuș. Beneficiile acestei activități asupra sănătății sunt multiple plus că te bucuri de o aventură distractivă în natură.

Iată câteva motive pentru care ar trebui să ieși la o plimbare cu sania cât mai curând:

Activitățile care implică compania animalelor sunt mult mai plăcute.

Studiile au arătat că oamenii care petrec timp în jurul animalelor sunt de obicei oameni mai fericiți. Cercetările susțin că este suficient să privești chiar și un  pește, iar nivelul tău de stres va scădea și mușchii tensionați se vor relaxa. O plimbare cu sania trasă de cai te va ajuta cu siguranță să te înveselești. Animalele ne ajută să scădem nivelul de colesterol din sânge și tensiunea arterială, prin bucuria pe care ne-o induc. Nu numai că animalele de companie, în general, ne fac fericiți, dar studiile au arătat că o terapie excelentă pentru cei care se confruntă cu depresia de iarnă o reprezintă  compania cailor. Aceștia te ajută să reduci cantitatea de stres pe care o ai acumulată în corp și îți îmbunătățesc starea de spirit.

Lumina soarelui este atât de benefică pe timpul iernii

Unul dintre motivele pentru care oamenii se confruntă cu tulburări afective sezoniere este din cauza lipsei de lumină solară. Apusul soarelui atât de devreme și temperaturile scăzute din timpul iernii parcă te îmbie să stai cât mai mult în casă, astfel că mulți oameni nu ies suficient în această perioadă a anului.

Dacă nici tu nu reușești să ieși atât de mult cât ai dori, o escapadă la săniuș poate fi o idee minunată. Deși vei purta o mulțime de haine, e suficient să simți căldura razelor de soare care îți mângâie fața pentru a te simți considerabil mai fericit. Dar bucuria nu este singurul efect pe care îl vei percepe atunci când soarele te învăluie în strălucirea lui.

Vitamina D se secretă, în prezența luminii solare, în corp, aceasta făcând oasele mai puternice, tratează tiroidita, artrita reumatoidă (RA), lupusul eritematos sistemic și poate ajuta chiar și la acnee.

Plimbările cu sania îți permit să te bucuri de aerul curat

Mergând într-o plimbare cu sania te vei bucura de câteva ore în care vei inspira doar aer proaspăt, lipsit de poluarea orașelor. Cu cât vei fi mai des în asemenea locuri cu atât crierul se va oxigena mai eficient ceea ce va crește cantitatea de serotonină (hormonul fericirii) eliberată în corp.

Vei surprinde câteva imagini grozave

Dacă te hotărâți să aduci aparatul foto, ai garanția că vei surprinde câteva imagini desprinse din basme. Cu zăpada și caii maiestuoși, decorul este asigurat.

Concluzionând…

O plimbare cu sania poate fi un adevărat remediu împotriva stresului cotidian și a supărărilor zilnice, fiind o activitate benefică și distractivă care implică socializare și timp de calitate petrecut în natură.

No Comments

    Leave a Reply

    For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

    I agree to these terms.