Menu
Casa si gradina

Materiale care sunt in tendinta in domeniul decoratiunilor interioare

Materiale care sunt in tendinta in domeniul decoratiunilor interioare

Lemnul, fibrele si tesaturile naturale sunt cateva dintre materialele pe care ar trebui sa le adaugi da sau da la decorarea interioara a casei tale. Acestea sunt tendintele predominante.

Te-ai hotarat: vrei ca si casa ta sa arate intr-un anume fel. Pentru a realiza acest lucru, stai departe de podele din lemn inchis si perdele grele tesatura. In schimb, da o nota moderna casei tale cu podele, mobilier si accesorii in materiale care sunt in trend in decorarea interioara.

In acest moment, ecologismul este o miscare in plina expansiune. Prin urmare, multi oameni doresc sa-l includa in toate aspectele vietii lor. Printre acestea, decorarea casei.

Deci lemnul, bambusul, iuta, rachita si chiar sticla reciclata au devenit populare. Afla ce materiale in tendinte ar trebui sa adaugi in decorul casei tale.

 1. Lemn

Lemnul a incetat vreodata sa mai fie un trend? Aceasta este o intrebare buna. Este un clasic care este mereu in voga si, avand in vedere versatilitatea sa, poate fi prezent in tot ceea ce iti poti imagina.

Desi este obisnuit sa-l vezi pe mese, rafturi pentru carti sau birouri, este, de asemenea, ideal pentru elemente decorative, cum ar fi grinzi, lampi si chiar suporturi pentru plante de interior. Poti opta atat pentru lemn in tonuri naturale, cat si pentru vopsit in culori neutre.

 1. Rachita si iuta

La fel ca lemnul, rachita si iuta fac din casa ta un loc mai primitor. Rachita este, de obicei, materialul vedeta al cosurilor si rafturilor de reviste.

Iuta se gaseste si in cosuri si o puteti vedea in covoare, lampi sau felinare. Acum, desi sunt cunoscute sub numele de materiale in aer liber, veti gasi multe colturi ale livingului, dormitorului si chiar baii in care se vor potrivi foarte bine.

Cosurile de rachita sunt clasice. Ele aduc o nota naturala camerelor.

 1. Lenjerie si bumbac

Materialele proaspete, moi si durabile sunt la modaTesaturile naturale, cum ar fi inul si bumbacul, indeplinesc aceste trei adjective.

Din acest motiv, ele sunt in trend si sunt perfecte pentru asternuturi, perdele si paturi care insotesc uneori canapelele. Inul iese in evidenta din mai multe motive; Pe langa faptul ca arata bine, este ecologic, biodegradabil si un bun conductor de caldura.

De asemenea, este rezistent, dar mai scump decat bumbacul. Aici vezi mai multe decoratiuni cadouri pentru casa ta.

 1. Metal

Metalele intra in aceasta lista de materiale in tendinte pentru decoratiuni interioare. Si daca aveti indoieli cu privire la cat de ecologice sunt, poti opta pentru metale reciclate.

In bucatarie, baie si aproape orice colt al casei poti adauga elemente decorative metalice. Si, desi pentru o lunga perioada de timp aurul a crescut a fost foarte popular, astazi este de a folosi tonuri metalice de aur.

 Ce nu stiai despre Stilul oriental?

Stilul oriental este responsabil pentru utilizarea elementelor simple, cum ar fi lemnul si bambusul, de asemenea, utilizarea culorilor deschise si pastelate, cum ar fi bejul, predomina in acest design. Scopul acestui lucru este de a crea un spatiu in care mintea noastra se simte calma, linistita .

Designul interior este o forma de arta care se concentreaza pe crearea de spatii functionale si estetice in interiorul unui locuinte, birou sau orice alt spatiu comercial sau public. Aceasta disciplina implica planificarea, proiectarea si amenajarea spatiului pentru a indeplini nevoile si dorintele clientilor.

Designul interior este o forma de comunicare vizuala si creativa, care se concentreaza pe crearea de atmosfere care sa satisfaca nevoile si preferintele clientilor. Designerii de interior utilizeaza principii de design, cum ar fi proportia, culoarea, textura si luminile pentru a crea un mediu care sa fie functional si atractiv.

Procesul de design interior incepe de obicei cu o discutie intre designer si client pentru a determina scopul si nevoile proiectului. Dupa ce s-au stabilit obiectivele, designerul de interior va efectua o evaluare a spatiului pentru a determina dimensiunile, caracteristicile si limitarile spatiului.

Urmatorul pas este de a crea un plan de proiect pentru a determina modul in care spatiul va fi organizat si utilizat. Designerii de interior vor utiliza software specializat pentru a crea schite si planuri 3D pentru a ajuta clientii sa vizualizeze cum va arata spatiul final.

Dupa ce planul este stabilit, designerul de interior va incepe sa selecteze mobilierul, materialele, culorile si accesoriile pentru a crea un mediu care sa se potriveasca cu stilul si preferintele clientilor. Designerii de interior pot colabora cu furnizorii de mobilier si accesorii pentru a asigura livrarea si instalarea acestora intr-un mod eficient.

In timpul procesului de design interior, designerii trebuie sa ia in considerare aspecte practice, cum ar fi iluminarea, circulatia si fluxul de aer. Aceste aspecte pot afecta in mod semnificativ confortul si functionalitatea spatiului.

Designul interior este o forma de arta care implica planificarea si crearea de spatii atractive si functionale. Designerii de interior utilizeaza principii de design si colaborarea cu clientii si furnizorii pentru a crea medii care sa indeplineasca nevoile si preferintele clientilor. Procesul de design interior poate fi complex, dar este esential pentru a crea spatii care sa fie confortabile, functionale si estetice.

1 Comment

 • Elena Cucurean
  aprilie 18, 2023 at 2:02 pm

  Prin urmare, sunt multe materiale in tendinte pe care le poti adauga in decorarea casei tale pentru a realiza un stil original, care sa se combine cu furnizarea unui ambient placut si relaxant.

  Reply

Leave a Reply