Menu
Blog / Casa si gradina

Temperatura casei tale si confortul mult asteptat

Temperatura casei tale si confortul mult asteptat

Atat zilele calduroase cat si cele cu temperaturi scazute, pot afecta nivelul de confort oferit de casa ta. In ziua de astazi exista foarte multe solutii care te pot ajuta. In cazul in care nu ai instalat inca un aparat de aer conditionat sau vrei sa il inlocuiesti pe cel pe care il ai deja, atunci urmatoarele randuri ale acestui articol te pot ajuta sa iti indeplinesti dorinta.

Ce fel de aparat ar trebui sa alegi?

Avand in vedere ca este vorba despre resedinta ta, atunci, categoric trebuie sa achizitionezi un aparat care sa iti ofere atat o temperatura ambientala conform nevoilor tale, sa aiba suficienta putere cat sa isi demonstreze eficienta pentru intreaga suprafata a locuintei, si totodata sa nu ridice costurile in ceea ce priveste factura pentru consumul de curent electric.

Sunt foarte multe persoane care inca refuza instalarea unui astfel de aparat din considerente economice. Tehnologia a evoluat in toate domeniile si poti avea incredere ca si in acest domeniu s-a intamplat acelasi lucru.

Producatorii de astfel de aparte au luat in calcul toate necesitatile clientilor lor si cu ajutorul sondajelor efectuate au reusit sa imbunatateasca caracteristicile acestora. Avand in vedere schimbarile climei la nivel global, astfel incat in ziua de astazi ne confruntam cu temperaturi extreme, necesitatea instalarii unui astfel de aparat, a devenit o prioritate pentru toata lumea.

La ce sa fii atent?

Pe langa clasa energetica la care aparatul ar trebui sa se incadreze, si puterea acestuia de racire sau incalzire, mai sunt si alte aspecte care vor conta pentru tine. Un lucru care poate fi deranjant este zgomotul produs de acesta.

Primele modele de  aparate de aer conditionat faceau, uneori, mai mult zgomot decat sa raceasca temperatura din interior iar consumul de energie era chiar dublu. Acest lucru descuraja multi potentiali clienti, mai ales cand era vorba despre un aparat de aer conditionat rezidential. Confortul nu consta doar in temperatura din casa, cat si in minimizarea poluarii fonice a locuintei, iar astazi nu te mai confrunti cu astfel de situatii, daca alegi cu intelepciune.

Cand vine vorba despre puterea de racire a unui aparat, chiar daca suprafata locuintei tale este mica, un factor care poate diminua puterea acestuia este locul unde va fi pozitionat. Orice perete poate obstructiona curentii de aer si astfel sa nu beneficiezi de o temperatura constanta in toata casa. Daca nu ai posibilitatea de a-l instala intr-o zona care sa permita racirea tuturor incaperilor, ar trebui sa iei in considerare un aparat mai puternic.

Un aparat cu inverter sau fara?

Aparatele de aer conditionat fara inverter sunt considerate deja depasite din punct de vedere al tehnologiei. Chiar daca pretul acestora poate parea mai accesibil, in realitate costurile ulterioare privind consumul de curent electric vor creste.

Aceste aparate racesc foarte repede incaperea cu putere destul de mare, aceasta fiind resimtita de persoanele care sunt in acea incapere. Pentru a reveni la o temperatura mai agreabila, este necesar sa opresti aparatul. Pornirea si oprirea constanta a acestuia, duce la acest consum de energie marit.

Daca vorbim despre cele cu inverter, acestea beneficiaza de o tehnologie mult mai avansata, ce permite utilizarea aparatelor intr-un mod constant, iar aparatul este cel care va asigura o temperatura constanta utilizand variatii de putere. Practic acestea nu racesc in continuu aerul dintr-o incapere, pana cand iti ingheata hainele. Ele au capacitatea sa mentina clima la nivelul setat de tine.

No Comments

    Leave a Reply

    For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

    I agree to these terms.