Menu
Blog / Casa si gradina

Pastrarea orhideelor intr-un pahar: Iata cum functioneaza

Pastrarea orhidee intr-un pahar: Iata cum functioneaza

Orhideele din sticla dau fiecarei camere un fler special. Cu aceste sfaturi privind locatia si ingrijirea, veti reusi sa le pastrati sanatoase.

Unele orhidee sunt excelente pentru a fi pastrate in sticla. Acestea includ mai presus de toate orhidee Vanda, care cresc aproape exclusiv ca plante ride-on pe copaci in locatia lor naturala.

Chiar si in camera noastra, epifitele nu au nevoie de un substrat: orhideele sunt pur si simplu plasate intr-un pahar sau intr-o vaza in loc de intr-un ghiveci de flori cu pamant. Ca si in mediul lor natural, radacinile din vasele transparente primesc suficienta lumina – si au, de asemenea, un efect foarte decorativ.

Ce orhidee pot fi pastrate in borcan?

Pentru o cultura de sticla fara sol, orhideele cu crestere epifita sunt in primul rand potrivite, inclusiv specii din genul Vanda, Ascocentrum sau Aerides. Atat apa, cat si substantele nutritive pot fi absorbite de plantele tropicale prin radacinile lor aeriene. Dar chiar si orhideele, care sunt mai dependente de substrat, pot fi pastrate in borcane – sau intr-o gradina de sticle. Este important ca acestea sa fie destul de mici in statura, deoarece speciile prea mari pot cadea rapid.

Punerea orhideelor in pahare: Iata cum functioneaza

Un moment bun pentru orhidee sa fie puse intr-un borcan este inainte sau dupa inflorire. Atunci cand alegeti tipul sticlei, se aplica urmatoarele: Radacinile ar trebui sa poata ancora bine in vas chiar si fara un substrat de sustinere. Pentru o buna ventilatie, cu toate acestea, sticla nu trebuie sa fie aleasa prea mica.

Asigurati-va ca gatul radacinii este aproximativ la nivelul marginii vasului si ca lastarii si frunzele ies cat mai mult posibil deasupra marginii. Inainte de a plasa orhideea in borcanul curat, agitati solului vechi din radacini si indepartati radacinile uscate cu un cutit sau foarfece curate. Apoi puneti cu atentie orhideea in borcan si umeziti bine radacinile cu o sticla de pulverizare.

Sfat: Pentru orhideele care au nevoie de un substrat, adaugati mai intai un strat de argila expandata de aproximativ cinci centimetri inaltime in sticla. Aceasta este urmata de un strat de substrat de orhidee aerisit. Locul orhidee in mijloc si reumple cu un alt substrat. Din nou, pulverizati bine solul dupa transplantare.

Sfaturi de plasare a vaselor cu orhidee

Pentru ca orhideele sa prospere bine in sticla, au nevoie de umiditate ridicata, multa lumina, dar fara soare direct. Cel mai bine este sa plasati vasul intr-o locatie luminoasa, dar insorita, de exemplu, pe o fereastra de est sau de vest. O locatie in conservator sau sera sa dovedit a fi propice. Cu toate acestea, pentru a preveni supraincalzirea vaselor, acestea trebuie protejate de soarele amiezii, in special vara.

Cum sa udati orhideele intr-un borcan?

Cea mai importanta regula la udarea orhideelor este: Nu trebuie sa existe umiditate care sa se acumuleze, deoarece acest lucru permite radacinilor sa putrezeasca rapid. Lucrul practic despre cultura fara substrat in sticla: Aveti intotdeauna radacinile la vedere – un suport prea umed poate fi vazut atat de bine.

In timpul sezonului de crestere, orhideele ar trebui sa fie udate bine o data sau de doua ori pe saptamana – in mod ideal, cu apa de ploaie sau apa de la robinet calda in camera, cu continut scazut de var. Cu orhidee Vanda, puteti umple paharul cu apa timp de aproximativ 30 de minute inainte de a scurge din nou lichidul. In timpul perioadei de odihna, udarea este limitata la un ciclu de doua saptamani.

Asadar ce spuneti despre aceasta varianta de pastrare a Orhideei? Sunteti pregatit sa va aventurati dupa toate aceste informatii legate de ingrijirea ei sau doriti un buchet de flori cu Orhidee pentru a nu va complica cu dezvoltarea ei intr-un borcan? Speram ca acest articol sa va ajute in viitoarele decizii legate de orhidei.

No Comments

    Leave a Reply