Menu
Blog / Casa si gradina

Sfaturi pentru alegerea mobilierului

Sfaturi pentru alegerea mobilierului

Decorarea si mobilarea unei case noi este o etapa care este traita cu mare entuziasm, dar lipsa de practica care indeplineste aceste sarcini va poate epuiza si dispera. Prin urmare, dorim sa lansam aceste sfaturi care va vor ajuta sa alegeti mai usor mobilierul pentru noua casa si sa va faca sa o alegeti corect.

Cu totii am vazut o imagine a casei noastre de vis intr-un film sau intr-o revista si am decis care va fi scopul pentru viitoarea noastra casa.

Dar realitatea este ca, atunci cand te confrunti cu alegerea mobilierului pentru o casa, obtinerea unui stil specific complet adaptat nevoilor tale si stilului tau de viata poate fi destul de complicata: canapeaua care iti place este prea mare pentru camera ta de zi, ai nevoie de mai mult spatiu de depozitare, este mai putin practica si durabila decat ti-ai imaginat sau pur si simplu iese din bugetul tau.

Toate acestea sunt situatii comune pe care le vom rezolva. Fie ca este vorba de o locuinta complet noua sau de o schimbare fata de cea pe care o ai deja, urmeaza aceste sfaturi de baza pentru a te ajuta sa alegi mobilierul potrivit.

  1. Design: defineste stilul

Inainte de a incepe sa cauti mobilier, trebuie sa te opresti si sa te gandesti care este adevaratul tau stil, cel care merge cu personalitatea ta si, de asemenea, cu modul tau de viata. A te lasa purtat de moda sau a cumpara pripit te va face sa te plictisesti rapid de ceea ce cumperi si, tinand cont ca nu este o investitie mica, va trebui sa traiesti cu alegerea proasta pentru o lunga perioada de timp.

Pentru a afla care este stilul tau, primul lucru pe care va trebui sa-l faci este sa te inspiri. Cautati imagini cu diferite camere ale unei case si pastrati-le pe cele care va plac cu adevarat. Cateva zile mai tarziu revizuiti ceea ce ati salvat, editati-l si adaugati imagini noi pana cand rafinati cautarile. Acest lucru poate dura un timp, dar este important pentru a obtine cultura vizuala si criterii pentru a sti ce te iti place cu adevarat.

Odata ce stii mai clar ce stil ai, este timpul sa te joci cu stilurile si sa le combini intre ele pentru a da acea nota personala spatiului tau. Vezi aici mobilier dormitor.

  1. Functionalitate: analizati-va nevoile

Este o greseala frecventa sa-ti mobilezi casa asa cum o fac toti ceilalti: livingul are o canapea, un televizor, o masa cu scaune etc. Cu toate acestea, ceea ce ar trebui sa faceti in primul rand este sa va opriti si sa va ganditi la modul in care va folositi casa.

  1. Scara si proportii: luati masuri

Este de o importanta vitala sa cautati mobilier adecvat in dimensiune si proportional cu spatiul in care vor fi amplasate. Este posibil sa te fi indragostit de canapeaua lunga a prietenului tau si sa-ti doresti una de genul asta, dar se potriveste in mini livingul tau?

Cum se configureaza un interior minimalist?

In timp ce arhitectura minimalista urmareste, de asemenea, sa condenseze continutul si sa simplifice forma si structura, are un limbaj complex in sine. „Arhitectura minimalista presupune utilizarea elementelor de design reductive, fara ornamente sau decoratiuni”, spune Lilian H. Weinreich de la Lilian H. Weinreich Architects. „Suportatorii minimalismului cred ca condensarea continutului si a formei unui design la elementele sale esentiale dezvaluie adevarata „esenta a arhitecturii”.

Ilustrand retinerea estetica – un concept cheie in simplitatea formala si minimalismul arhitectural – Weinreich a renovat o casa din Central Park South construita pe „principiile ergonomiei, functionalitatii si durabilitatii”. Lucrand intr-un spatiu cu elemente mostenite care nu au putut fi modificate, cum ar fi urmarirea instalatiilor sanitare existente (un perete fals folosit pentru a ascunde instalatiile sanitare), Weinreich a prioritizat functionalitatea.

„Designul are un scop neintentionat – acela al unei bariere vizuale, blocand astfel o vedere directa asupra functionarii bucatariei aglomerate in plan deschis”, spune Weinreich. „Noile dulapuri superioare cu inaltimea completa, dulapuri de camara din podea pana in tavan si utilizarea tuturor spatiilor insulelor aflate sub tejghea au crescut capacitatea de depozitare a acestei bucatarii cu douazeci la suta. Simplitatea in design si unicitatea in rezolutie sunt cheia acestui lucru. ”

Pe aceeasi linie de gandire ca si Weinrich, ideea de „esential” este imperativa pentru minimalism, asa cum explica Jennifer Tulley de la Jennifer Tulley Architects: „Minimalismul este o abordare a designului in care elementele structurii sunt simplificate la componentele lor esentiale. Nimic nu este adaugat pentru efect.

Designul prospera pe frumusetea formelor si a materialelor folosite pentru a crea formele”, spune ea. „Designul trebuie sa fie clar si simplu, dar nu plictisitor. Aici este esentiala utilizarea luminii, a formei si a materialelor frumoase. Masura constructiei este incredibil de importanta, deoarece nu puteti adauga ornamente pentru a acoperi spaiul.”

No Comments

    Leave a Reply