Menu
BlockChain

Ne Așteaptă Cel Mai Mare Ciclu de Creștere(BullRun) de pe piata Cripto, spune Bernstein

Ne Așteaptă Cel Mai Mare Ciclu de Creștere(BullRun) de pe piata Cripto

Colapsul FTX a fost catalizatorul unui nou ciclu de creștere în piețele criptomonedelor, a spus Bernstein într-un raport de cercetare luni.

Caderea bursei cripto FTX a curățat ultima tranșă de „pârghie cripto toxică” și i-a învățat pe investitorii în active digitale importanța descentralizării și a portofelelor de tip cold, se menționează în raport.

Investitorii macro se aliniază pentru Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume după capitalizare, a adăugat nota, odata cu slăbiciunea continuă în băncile regionale din SUA și scurgerile suplimentare de depozite către fondurile de piață monetară și cele patru mari bănci din SUA, toate reflectând preocupări legate de „centralizarea banilor”.

„Orice dislocare potențială, fie din partea creditului băncii, fie din partea suverană…poziționează Bitcoin perfect ca un activ-refugiu alături de aur”, au scris analiștii Gautam Chhugani și Manas Agrawal.

Bitcoin a crescut cu 80% anul acesta – cu prețurile în creștere cu 23% în martie în contextul prăbușirii mai multor bănci în SUA. Token-ul nativ Ethereum, ether, a crescut cu 76% de la începutul anului până în prezent, potrivit datelor CoinDesk.

Ethereum a implementat săptămâna trecută mult așteptatul update Shapella, deschizând porțile pentru utilizatori să investească și să retragă ether după cum doresc. Ether a crescut cu 13% după actualizare, ridicând piața în ansamblu.

Taxele blockchain-ului Ethereum au crescut de trei ori, „reflectând intensitatea crescândă a utilizatorilor și prețurile token-urilor, după FTX”, se menționează în notă.

Potrivit Bernstein, noul ciclu cripto nu este încă apreciat pe deplin, având în vedere că se aliniază un număr de factori pozitivi. Aceștia includ catalizatori macro, un nou ciclu de minare bitcoin, actualizările reușite continue ale blockchain-ului Ethereum și succesul ecosistemelor de scalare Ethereum, cum ar fi Arbitrum.

„Oportunitatea de a construi un nou sistem financiar instituțional pe blockchain rămâne un obiectiv demn, iar participanții serioși rămân concentrați pe termen lung”, se menționează în raport, adăugând că acesta va fi „primul ciclu cripto care va beneficia de participarea investitorilor instituționali de frunte”.

Sursa Articol: CoinDesk.com

No Comments

    Leave a Reply

    For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

    I agree to these terms.