Menu
BlockChain

Thailanda își alege un nou Prim-Ministru cu interese în domeniul criptomonedelor: Ce înseamnă acest lucru pentru țară și pentru spațiul crypto?

Srettha Thavisin

Thailanda a fost recent martora unui moment politic semnificativ: alegerea unui nou Prim-Ministru cu interese particulare în criptomonede și tehnologia blockchain. Deși nu este neobișnuit ca politicienii să aibă diverse interese de afaceri, este relativ rar să vedem pe cineva urcând într-o poziție de conducere națională cu un focus explicit asupra criptomonedelor.

Această evoluție promite să aibă implicații de largă anvergură nu doar pentru guvernarea Thailandei, ci și pentru ecosistemul crypto în general.

Background-ul noului Prim-Ministru

Este esențial să înțelegem background-ul noului Prim-Ministru. Fiind un politician experimentat cu mulți ani de serviciu public în spate, este de asemenea cunoscut ca o persoană pasionată de tehnologie. De-a lungul anilor, Prim-Ministrul a vorbit deschis despre potențialul monedelor digitale și a investit atât timp, cât și capital în afaceri legate de criptomonede.

Această experiență oferă o combinație unică de expertiză tradițională în guvernare cu o abordare progresistă în ceea ce privește noile tehnologii.

Srettha Thavisin, un magnat imobiliar cu interese în criptomonede, devine noul Prim-Ministru al Thailandei:

Implicații și perspective

Thailanda tocmai l-a ales pe noul său Prim-Ministru, Srettha Thavisin, un personaj notabil în industria imobiliară și în spațiul digital de active din țară. Ce înseamnă această evoluție pentru Thailanda și, în mod particular, pentru piața criptomonedelor?

Cine este Srettha Thavisin?

Srettha Thavisin a fost președintele și CEO-ul Sansiri, una dintre cele mai mari companii de dezvoltare imobiliară din Thailanda, și un investitor activ în industria de active digitale a țării. La data de 22 august, Thavisin a fost ales ca următorul prim-ministru al Thailandei, după ce a primit 482 din cele 747 de voturi posibile în parlament.

El a fost singurul candidat nominalizat de Partidul Pheu Thai și va deveni Prim-Ministru după ce va primi aprobarea Regelui Thailandei, Regele Maha Vajiralongkorn.

Mutări strategice și antecedente în criptomonede

În aprilie, Thavisin a demisionat din postul său de la Sansiri, în urma speculațiilor că ar urma să devină Prim-Ministru. De asemenea, și-a vândut participația de 4,4% în Sansiri. Sansiri a participat la o strângere de capital de 225 de milioane de dolari pentru XSpring Capital, o firmă de management al investițiilor prietenoasă cu criptomoneda, în 2021. De atunci, XSpring a lansat o platformă de tranzacționare a criptomonedelor și își propune să devină una dintre cele trei companii de top din piața de schimb crypto până în 2025.

Promisiuni electorale și programul „airdrop” național

Potrivit ziarului Bangkok Post, una dintre promisiunile de campanie ale lui Srettha a fost reintroducerea unui program de „airdrop” național. Conform acestui program, fiecare cetățean thailandez cu vârsta peste 16 ani va primi 10.000 de baht thailandez (aproximativ 300 de dolari).

Un purtător de cuvânt al Partidului Pheu Thai a declarat că acești bani pot fi cheltuiți doar într-o rază de patru kilometri de domiciliu. De asemenea, „airdrop-ul” va folosi un token național, și nu un asset digital sau criptomoneda deja existentă. Proprietarii de afaceri vor putea converti acest token național în bani gheață la băncile desemnate.

Alegerea lui Srettha Thavisin ca Prim-Ministru are potențialul de a schimba în mod radical peisajul criptomonedelor și al tehnologiei blockchain în Thailanda. Cu o viziune clară și experiență în tehnologie și afaceri, el aduce un tip diferit de leadership în politica thailandeză. Introducerea token-ului național ar putea deschide noi căi pentru implementarea tehnologiei blockchain în servicii guvernamentale, care la rândul său ar putea stimula adoptarea la scară largă a tehnologiei.

În plus, implicarea lui Thavisin în industria cripto ar putea atrage noi investiții și dezvoltare, stabilind Thailanda ca un jucător important în spațiul crypto global.

Prin urmare, alegerea lui Srettha Thavisin merită atenție nu doar la nivel național, ci și în contextul global al tehnologiei blockchain și al criptomonedelor. Este un moment semnificativ care ar putea seta un precedent pentru alte țări, în contextul în care politica și tehnologia devin din ce în ce mai interconectate.

Guvernul Thavisin va prelua puterea până la sfârșitul lunii septembrie

Următorul prim-ministru al țării a apelat la Twitter cu câteva zile înainte de vot pentru a asigura cetățenii thailandezi că își propune să „îmbunătățească țara și economia.”

El a declarat:

„Inamicii mei sunt sărăcia și inegalitatea populației. Scopul meu este bunăstarea tuturor thailandezilor.”

Thailanda își întinde brațele către cripto

Thailanda a încurajat în mod dramatic industria activelor digitale și a introdus măsuri pentru a invita investiții în sector. În martie, cabinetul thailandez a fost de acord să ofere reduceri de impozite pentru venitul corporativ și taxa pe valoarea adăugată pentru companiile care emit token-uri de investiții digitale.

Sursa Articol: CryptoDaily.co.uk

No Comments

    Leave a Reply