Menu
BlockChain

Moneda Binance – mai mult decat o moneda virtuala

Moneda Binance - mai mult decat o moneda virtuala

Popularizarea internetului a revolutionat fara indoiala lumea finantelor. Acest sector s-a deschis in ultimii ani publicului larg, in principal investitorilor individuali, datorita tranzactionarii online cu criptomonede.

Sunt create noi forme de monede pentru a schimba, tranzactiona, investi si tranzactiona online, cunoscute sub numele de monede virtuale sau criptomonede.

Mai bine cunoscuta prin acronimul BNB, Binance Coin sau moneda Binance este una dintre cele mai importante criptomonede din lume. Dar este si numele unei platforme de schimb de criptomonede.

Binance este acum printre cele mai importante platforme de schimb de criptomonede.

Binance: o platforma de schimb de criptomonede

In ultimii ani, Binance si-a construit un loc important in lumea schimburilor de criptomonede. Compania este printre primele 5 cele mai bune platforme de schimb criptografic din lume.

De la infiintare, compania a cunoscut o expansiune rapida si a devenit lider intr-un domeniu in care concurenta este acerba.

Istoria Binance:

Site-ul Binance a aparut in 2017. Fondatorul si CEO-ul platformei de schimb este Zhao Changpeng. Sediul grupului este in Hong Kong.

Site-ul a functionat din prima zi de lansare, iar platforma s-a bucurat rapid de succes cu comercianti si investitori.

In doar cateva luni, Zhao Changpeng a devenit miliardar. Un an mai tarziu, a aparut in Forbes.

Retineti ca numele Binance este un portmantou al cuvintelor binary si finance.

In 2020, criza de sanatate cauzata de raspandirea Covid-19 a incetinit economia mondiala si a afectat multe sectoare de afaceri. Cu toate acestea, sectorul in care activeaza Binance pare sa fie in afara pericolului si chiar intampina un mediu de afaceri favorabil. In aprilie 2020, compania a cumparat CoinMarketCap, un furnizor de date al pietelor de criptomonede.

In urma acestui fapt, grupul a anuntat, de asemenea, lansarea unui nou tip de piata pentru NFT, sau jetoane nefungibile, care permite crearea, cumpararea si vanzarea de obiecte digitale de colectie.

Reglementari:

Binance nu este reglementat de institutii globale. In plus, este imposibil sa se stabileasca adresa oficiala a sediului companiei.

In 2018, Bloomberg a decis ca sediul Binance este in Malta. Doi ani mai tarziu, Departamentul Serviciilor Financiare din Malta a emis o declaratie. Aceasta institutie noteaza ca MFSA nu i-a acordat lui Binance o licenta pentru a opera in criptomonede.

Afacerile si fluxul de venituri ale Binance:

Pe platforma, comerciantii si investitorii pot:

  • Stoca criptomonede
  • Cumpara si vinde, schimba criptomonede cu alte criptomonede sau monede fiduciare, cum ar fi dolarul sau euro. Binance permite in prezent tranzactionarea cu o suta de criptominerii, inclusiv Bitcoin si Ethereum.
  • Efectua tranzactii financiare, cum ar fi transferuri bancare SEPA si finanta un cont dintr-un cont bancar.

Principala sursa de venit a companiei este comisionul perceput pe tranzactie. Tarifele aplicate sunt printre cele mai mici de pe piata. Din acest motiv, platforma este foarte populara printre comercianti.

Rata de taxare este de aproximativ 0,1% din valoarea tranzactiei pentru retrageri si schimburi. Inregistrarea si depozitele sunt gratuite.

Ce este moneda Binance (Binance Coin)?

Platforma Binance functioneaza in primul rand cu Binance Coin, criptomoneda cunoscuta sub acronimul BNB.

Descriere

Moneda Binance sau BNB este o criptomoneda creata de platforma Binance care corespunde unui token ERC-20. Crypto-ul BNB este generat pe blockchain-ul Ethereum.

BNB este pozitionat pe locul al treilea dupa Bitcoin si Ethereum in ceea ce priveste capitalizarea. Pentru inregistrare, criptomoneda este o moneda digitala creata si utilizata exclusiv pe internet. Aceste monede virtuale sunt folosite pentru a face cumparaturi, vanzari si tranzactii financiare, cum ar fi tranzactionarea.

Binance Coin poate fi schimbata cu alte criptomonede prin sistemul de tranzactionare peer to peer. La fel ca monedele fiat, moneda Binance are o valoare monetara care fluctueaza in functie de multi factori.

Pretul unei monede Binance

Binance si-a inceput ICO sau Oferta initiala de monede cu criptomoneda BNB. Prin intermediul blockchain-ului Ethereum, compania a generat douazeci de milioane de jetoane BNB. Alte 100 de milioane de jetoane au fost impartite intre participantii ICO.

Vanzarea token-urilor a permis dezvoltarea schimburilor si dezvoltarea strategica a marcii. In prezent, pretul este de peste 406 USD.

Cresterea mecanica a valorii BNB

In afara de fluctuatia ascendenta determinata de piata criptomonedei, valoarea unei monede Binance creste mecanic si periodic. Compania Binance foloseste o parte din profituri pentru a arde BNB de aceeasi valoare pe care o are in rezerva.

Acest mecanism creste valoarea BNB-urilor active. Reducerea volumului monetar al monedelor BNB restante creste valoarea unitara a unei monede Binance.

Poti mina BNB?

Exploatarea criptomonedelor este un proces complex care necesita utilizarea blockchain-ului. Este un sistem care permite crearea de jetoane digitale. In cazul monedelor Binance, mineritul nu este permis.

Cele doua sute de milioane de jetoane aflate in circulatie sunt pre-minate si deja create. Mai mult, crearea de noi jetoane este contrara sistemului instituit de Binance pentru a creste valoarea BNB.

Pana in prezent, aproape zece milioane de jetoane au fost distruse pentru a mentine valoarea BNB si pentru a limita ofertele.

Perioada de minerit observabila este cea a strangerii de fonduri initiate de start-up. Adica cu unsprezece zile inainte de lansarea oficiala a BNB. Deoarece toate jetoanele BNB sunt active si circula pe piata, nu mai pot fi minate jetoane.

De unde poti cumpara Binance?

Cea mai buna modalitate de a achizitiona si stoca jetoane BNB este sa va inregistrati pe site-ul Binance. Platforma ofera diferite servicii, inclusiv portofele sub forma de hardware sau ca aplicatii sau software.

Utilizarea noului schimb Binance DEX, un sistem descentralizat, a imbunatatit pastrarea si stocarea jetoanelor BNB. Noul start-up descentralizat foloseste toate caracteristicile clasice folosite pe site-ul Binance.com. Trust Wallet este numele oficial pentru portofelul cu jetoane BNB.

Deoarece moneda Binance se numara printre principalele criptomonede, majoritatea brokerilor online permit achizitionarea de BNB. Achizitiile se pot face prin PayPal, card de credit si transfer bancar.

No Comments

    Leave a Reply

    For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

    I agree to these terms.