Menu
Optimizare Seo / Web design

4 greseli pe care le poti face atunci cand achizitionezi servere dedicate

Servere dedicate

In momentul in care renunti la pachetul de shared hosting si decizi sa achizitionezi servere dedicate, cel mai probabil website-ul tau a intampinat o crestere neasteptata.

Astfel, in prezent ai decis ca este nevoie de mai multe resurse pentru a-ti putea continua activitatile de business. Exista insa unele greseli pe care le poti face in aceasta etapa. Iata 4 dintre cele mai frecvente!

Subestimezi costurile de management

Serverele dedicate sunt create pentru companiile mari. Din acelasi motiv, costul de inchiriere poate ajunge la cateva sute de Euro pe an. Acestia nu sunt insa singurii bani de care ai nevoie.

Configurarea sistemului de operare si al interfetei necesita cunostinte tehnice in domeniu, astfel incat s-ar putea sa ai nevoie de ajutor specializat de la un programator.

De asemenea, investitiile ar putea fi necesare si pentru partea de mentenanta. Spre exemplu, in situatia in care iti doresti sa ai acces la un panou de control, acest lucru se poate face doar prin achizitionarea unei licente lunare.

Ignori aspectele ce tin de securitate

Te gandesti la faptul ca pe servere dedicate exista automat mai multa securitate decat pe cele partajate? Desi dispui de resurse suplimentare, acestea nu sunt intotdeauna suficiente. Din acelasi motiv, este recomandat sa faci unele modificari de unul singur. In primul rand, blocheaza accesul root complet.

O astfel de functie este foarte utila, dar in majoritatea cazurilor nu vei avea motiv sa o folosesti, iar prezenta acesteia nu face decat sa creeze oportunitati de intrare pentru virusi sau programe malware. Pe langa asta, elimina logarea de la distanta din setarile SSH si solicita sa primesti notificari pe email in legatura cu incercarile de autentificare.

Iei in considerare doar pretul

Nu toti furnizorii de web hosting pun la dispozitie resursele la aceleasi preturi pe servere dedicate. In schimb, trebuie sa cauti un brand care sa raspunda nevoilor tale la un cost accesibil.

Spre exemplu, verifica daca exista protectie anti-DDoS. Acest serviciu functioneaza pe baza unui firewall, care filtreaza traficul de intrare de cel de iesire si previne atacurile in care sunt implicate volume mari de trafic fals. O alta functie utila este cea de banda nelimitata.

Aceasta te ajuta sa beneficiezi de o conexiune buna, fara sa existe niciun fel de restrictii in ceea ce priveste viteza.

Folosesti un server international pentru o afacere din tara

Atunci cand accesezi o pagina pe internet, ceea ce faci in realitate este sa ajungi la niste fisiere stocate intr-un computer. Cu cat distanta dintre locatia ta si acesta este mai mare, cu atat timpul de raspuns va fi mai lent.

Pe de alta parte, o firma de hosting care are un data center apropiat de tine faciliteaza o incarcare rapida pe servere dedicate si creeaza o experienta de navigare placuta. Cu cat viteza este mai mica, cu atat risti sa pierzi din numarul de clienti. Drept urmare, cel mai bine ar fi sa optezi pentru un brand din Romania.

No Comments

    Leave a Reply