Menu
Sanatate

5 aspecte de care sa tii cont atunci cand mergi la psihiatru

5 aspecte de care sa tii cont atunci cand mergi la psihiatru

Tulburarile psihice pot avea urmari foarte grave in viata oricarei persoane si inflenteaza intotdeauna starea pe care acesta o are. Astfel, relatiile semnificative vor fi afectate si calitatea vietii o sa fie modificata. De aceea este bine sa apelezi la sfatul si tratamentul pe care le poti primi din partea unui specialist.

Pentru psihiatrie in Tg Mures poti sa te programezi la specialistii de la clinica CaritSanMed.ro. Aici o sa ai parte de medici cu experienta si dorinta de a te ajuta. Iata 5 aspecte foarte importante de care sa tii cont atunci cand mergi la psihiatru:

 1. Este important sa te duci la psihiatru cu deschidere si incredere

Atunci cand te duci la un medic psihiatru este bine sa pornesti inca de la inceput cu incredere si sa construiesti o relatie frumoasa, bazata pe respect si sinceritate. Astfel vei reusi sa te bucuri de un parcurs care te va ajuta sa te simti mai bine. Deschiderea ta o sa ii ofere psihiatrului informatii si o sa poti primi un diagnostic foarte corect.

Psihiatrul o sa iti puna intrebari si o sa afle detalii care vor fi utile pentru a face diferentierea intre diverse tulburari care sunt foarte asemanatoare.

 1. Sinceritatea si confidentialitatea sunt foarte importante pentru relatia psihiatru- pacient

Confidentialitatea este un aspect important, care te ajuta sa construiesti increderea. Astfel, o sa te bucuri de confidentialitate din partea psihiatrilor de la clinica CaritSanMed. Acestia vor trata cazul tau cu mare responsabilitate si vor face toate demersurile pentru a te ajuta.

Insa nu vor divulga niciodata informatiile care sunt cuprinse in fisa ta medicala. De aceea este bine sa apelezi la sinceritate si sa poti povesti orice anume te deranjeaza in sistemul de comunicare sau in instanta psihica.

 1. Este bine sa lucrezi si cu psiholog, atunci cand psihiatrul iti recomanda

Psihologul este cel care te poate ajuta sa obtii informatii legate de modul de gestiune al emotiilor, al sistemelor de autoreglaj intern. Te va ajuta sa te echilibrezi, sa intelegi si sa accepti situatia prin care treci. Este important sa faci sedinte de psihoterapie atunci cand psihiatrul tau iti recomanda.

 1. Psihiatrul are dreptul si iti poate face o reteta cu medicamente pe care trebuie sa le iei pentru a te trata

Tot psihiatrul este si cel care are dreptul legal sa iti ofere medicamente. Un psiholog nu poate prescrie si de aceea este important sa mergi la un consult de acest gen. Medicamentele te pot ajuta foarte mult in anumite tipuri de situatii critice.

 1. Este important sa dai detalii legate de situatiile din viata ta si despre aspectele importante care aveau loc atunci cand ai inceput sa ai simptome

In timpul vizitei la psihiatru trebuie sa dai detaliile legate de viata ta si de contextul in care esti in viata de familie, la serviciu sau in alte ipostaze importante. De asemenea, este bine sa mentionezi care sunt aspectele care te-au determinat sa ai anumite simptome, ce se intampla exact atunci in viata ta. Medicul psihiatru te va sustine in vindecare.

No Comments

  Leave a Reply

  For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

  I agree to these terms.