Menu
Blog / LifeStyle

Așii din mânecă pentru o viață de succes

Viețile noastre în acest secol XXI sunt marcate zi de zi de schimbări, care mai mici, care mai semnificative, schimbări ce își pun amprenta pe fizicul și spiritul fiecăruia dintre noi. Trăim constant încercând să atingem acea stare de fericire, de mulțumire, pe care o numim succes. Indiferent că aceasta este reprezentată de cea mai bună versiune a noastră, sau de lucruri materiale care să ofere satisfacție, succesul este în sine o țintă.

Acest numitor comun care leagă între ei ființe, comunități, națiuni, este perceput in zeci, sute de mii de moduri diferite. Cu toate acestea, atunci când închidem ochii și răsuflăm ușurați, în încercarea de a ne concentra asupra a ceea ce contează, ne vin în minte vorbe de duh, vorbe călăuzitoare ce ne-ar putea purta pașii spre destinația numită în general succes.

Acele vorbe sunt întocmai așii din mânecă necesari pentru a cunoaște reușita!

Deși se prea poate ca toate vorbele să fi fost spuse, ca toate ideile să fi fost împărtășite, toate imaginile să fi fost pictate, întotdeauna este utilă o trecere în revistă; aceleași noțiuni cu alte cuvinte.

  1. MĂREȚIA GÂNDURILOR PE CARE LE NUTREȘTI ÎȚI VA ADUCE MĂREȚIA DUPĂ CARE TÂNJEȘTI

Spune-mi ce gândești, ca să-ți spun cine ești. Această reinterpretare a proverbului evidențiază foarte bine puterea minții și rolul pe care aceasta îl joacă în goana noastră după succes. Setarea unui țel măreț în viață atrage nu atât posibilitatea unui eșec dureros, cât posibilitatea unui succes răsunător. A cultiva gânduri mediocre este un adevărat pericol pentru cei care doresc sorți de izbândă.

  1. DESCOPERĂ CE ÎȚI PLACE ȘI CE ȘTII MAIBINE SĂ FACI ȘI… FĂ EXACT ASTA!

O viață guvernată de joburi nesemnificative sau alte asemenea alegeri profesionale neinspirate, nu poate fi una reușită. Mulțumirea și liniștea sunt piloni vitali pe care se construiește succesul, piloni care nu pot fi reali decât dacă se trag din acele activități care sunt total opusul unei corvoade. Munca în care se crede, înnobilează și încununează cu succes pe oricine.

  1. NU FUGI DE ALEGERILE DIFICILE!

Curajul este cel care face diferența în cursa pentru obținerea succesului. Acesta este combustibilul care alimentează și pune în funcțiune motorul ce ne face să ne continuăm drumul. Indiferent de gradul de dificultate a unei alegeri, important este să înfruntăm situația și să o luăm ca atare, nicicum să fugim de ea.

  1. UN PARCURS FĂRĂ EȘECURI ESTE UN PARCURS SUPERFICIAL.

Cum ar putea fi cunoscut cu adevărat succesul, fără a fi cunoscut întâi greul, eșecul? Situațiile limită în care nici o rezolvare nu mai este posibilă reprezintă o mare parte din procesul de educare, de instruire. Acestea sunt cele ce ajută la înțelegerea pe deplin a efortului, a calității, a succesului, într-un final.

  1. EXPUNE-TE ȘI CAUTĂ OPORTUNITĂȚI!

Nicăieri nu a fost înregistrat un succes real al unor oameni care au stat închiși în casă, așteptând. Mare parte din procesul obținerii succesului îl presupune căutarea, căutarea de ocazii potrivite, de contexte, de oameni. A te expune, deși nu în mod ostentativ, este o necesitate, atunci când vrei să descoperi ceva. Cum altfel să găsești, dacă nu cauți? Da, despre succes vorbim.

  1. CONFLICTELE NASC DEMONI. DEZBATERILE NASC MĂIESTRIE.

Arta dialogului și a argumentării este un atu de mare valoare pentru oricine dorește să cunoască succesul. Nu se pot atinge obiective mărețe dacă scopul se adâncește sau bazează pe conflict. În schimb, dacă atenția este concentrată pe capacitatea de a argumenta, de a demonstra și de a comunica, reușita clar nu va fi departe!

  1. ÎNCREDEREA ÎN TINE, MIROASE A BINE.

Da, o nouă reinterpretare a unui proverb foarte cunoscut aduce un strop de luciditate asupra procedurii de urmat în descoperirea succesului. De data aceasta, condiția pe care o evidențiem este și una vitală. Încrederea reală în forțele proprii este ca un ingredient cheie, care construiește de la 0 un preparat. În cazul de față, convingerea că avem și știm ceea ce trebuie, ne poate face mai puternici nu doar psihic, ci chiar și fizic.

  1. INTUIȚIA NU SE IGNORĂ, SE ASCULTĂ!

În conformitate cu ce spuneam la punctul 7, psihicul, atunci când este puternic, observă și înțelege lucruri pe care, uneori, noi nu reușim să le percepem. Le stochează, deci, în subconștient și apoi ne face părtași la ele, prin ceea ce numim intuiție. Așadar, senzațiile acelea pe care le avem și care parcă ne spun ceva, nu trebuie ignorate. Urmându-le, chiar avem posibilitatea să obținem ceea ce ne dorim cu atâta ardoare: succesul.

  1. STRĂDANIA ȘI PERSEVERENȚA SUNT VIRTUȚILE OMULUI PUTERNIC.

Munca nu este făcută să fie o corvoadă, dar nu spune nimeni că va fi mereu ușor…chiar și atunci când facem exact ceea ce ne place, vor mai exista piedici sau dificultăți. Important, pentru a ajunge cât mai aproape de succes, este să nu renunțăm! Răbdarea și perseverența trebuie să facă parte din arsenalul nostru și să poată fi activate ori de câte ori lucrurile par să nu meargă chiar cum ne-am dori.

  1. OAMENII SE ȚIN ALĂTURI DOAR ATÂT TIMP CÂT VOR EI SĂ STEA, DE FAPT.

O greșeală comună care se face în drum spre succes, este aceea de a ține cu dinții de anumiți oameni din jur. Această atitudine nu este sănătoasă deoarece evidențiază o problemă destul de importantă. Lipsa capacității de a observa și tria persoanele din jur, reprezintă un handicap major. Succesul nu poate fi obținut, atunci când există persoane carene trag în jos sau care ne țin pe loc. De aceea, trebuie să învățăm să citim oamenii dincolo de ceea ce este evident. Iar dacă se întâmplă să ne găsim în impas… a se revedea punctul 8.

Nu există niciun ghid exact care să ne spună cum să avem succes, oricâte cărți s-ar scrie despre asta. Ce avem, însă, sunt tocmai acest tip de materiale care să ne amintească de resursele pe care le avem la îndemână, de câte ori e necesar.

Succesul poate fi un obiectiv măreț, chiar nobil în anumite cazuri, dar nu este de neatins, așa că nu trebuie să ezităm atunci când ne pornim înspre descoperirea sa.

No Comments

    Leave a Reply