Menu
Blog / Sanatate

Cand este indicat sa mergi la psiholog?

Cand este indicat sa mergi la psiholog?

Intrebarea ,,este sau nu indicat sa mergi la psiholog?” probabil ca te-a intrigat si pe tine intr-un moment al vietii tale. Este o alegere cat se poate de personala si nimeni nu poate decide in locul tau daca este sau nu este cazul sa apelezi la un ajutor de specialitate. Totusi, in clipele de cumpana risti sa fii parasit de cei din jurul tau. Proprii parinti sau persoana iubita nu sunt intotdeauna in masura sa iti ofere cele mai bune sfaturi, care sa se muleze pe cerintele tale si pe situatia in care te afli.

Pentru astfel de probleme, afla ca exista si solutii. Psihologia a evoluat foarte mult in ultimii ani, iar specialistii in domeniu inca cerceteaza constant anumite fenomene ale psihicului uman si incearca din rasputeri sa gaseasca cele mai bune alternative pentru pacienti.

Ce este un psiholog si cand e bine sa apelezi la serviciile lui

In general, oamenii fac o mare confuzie intre psiholog si psihiatru. Iar majoritatea cred ca la aceste doua tipuri de ajutor specializat se opreste lista. Adevarul este cu totul altul, iar pentru a reusi sa afli de ce servicii ai nevoie cu exactitate, trebuie intai de toate sa faci o trecere in revista a tuturor acestor tipuri.

Psihologul reprezinta o persoana care a absolvit o facultate de specialitate si care a fost ulterior  acreditata de Colegiul Psihologilor din Romania pentru a consilia pacientii. Interactiunea cu psihologul se rezuma doar la stadiul de conversatie. Acesta nu poate prescrie tratament medicamentos in cazul in care este vorba de o problema grava. Eventual, tot ce poate el face e sa iti recomande sa consulti un psihiatru pentru a primi medicamente necesare, daca va constata ca problema pe care o intampini iese din capacitatile sale de intelegere.

Psihoterapeutul este cel care te poate ajuta sa depasesti problemele de ordin emotional, pe scurt iti infuenteaza intr-o maniera pozitiva parcursul dezvoltarii tale personale. El poate remedia probleme de tipul depresiei, anxietatii sau tulburarilor alimentare. De cele mai multe ori, psihoterapeutii sunt vizitati de pacientii psihiatrilor, care le prescriu si sedinte de psihoterapie pe langa tratamentul cu pastile. Dar in functie de nevoi, pacientii pot apela in prima faza la psihoterapeut pana sa ajunga sa treaca pragul unui medic psihiatru.

Psihiatrul este un medic in adevaratul sens al cuvantului, absolvent al Facultatii de Medicina. Acesta are dreptul de a diagnostica si de a prescrie tratament medicamentos sau sedinte de psihoterapie. La el poti ajunge doar in ultima faza, dupa ce psihologul si psihoterapeutul nu ti se mai par suficienti.

In Romania, in topul constientizarii importantei sanatatii mintale se afla Clujul. Oras dezvoltat si deschis spre nou, Clujul pune la dispozitie oamenilor servicii de inalta calitate pentru tratarea problemelor ce tin de psihicul uman. Poti cauta chiar acum o lista care sa te ajute sa descoperi cel mai bun psiholog din Cluj si, astfel, sa incepi un nou capitol al vietii si sa pornesti pe drumul spre vindecare. Alege acum un drum mai bun pentru tine si bucura-te de procesul de redescoperire a propriei tale persoane.

No Comments

    Leave a Reply

    For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

    I agree to these terms.