Nu este greu sa vezi atractia incalzirii prin pardoseala. La urma urmei, cine nu ar vrea sa faca lunile de iarna mai confortabile cu picioarele calde si minunate? In plus, daca optezi pentru el in toata casa, poate chiar sa elimine necesitatea caloriferelor.
Asta inseamna mai mult spatiu pentru lucrari de arta, rafturi, sau poate chiar un nou aspect indraznet minimalist, deci este evident faptul ca merita optat pentru automatizari pardoseala!
Atunci cand vine vorba despre incalzirea prin pardoseala, se poate alege o astfel de instalatie atat pentru intreaga locuinta, cat si pentru o singura incapere. Cu siguranta, costurile suportate pentru automatizari pardoseala intr-o singura camera, vor fi mai mici decat cele suportate pentru automatizari pardoseala in intreaga locuinta.
Vom discuta insa in continuare despre incalzirea prin pardoseala si despre avantajele majore pe care aceasta le are de oferit, deci cu siguranta trebuie sa citesti acest articol pana la final, mai ales daca tocmai ce ti-ai cumparat un apartament sau ti-ai terminat casa de construit, si nu stii ce sistem de incalzire sa alegi pentru noua locuinta.
Ce este incalzirea prin pardoseala? De ce ar trebui sa o aleg?
Pur si simplu, incalzirea prin pardoseala iti incalzeste casa printr-un sistem instalat sub pardoseala, spre deosebire de radiatoarele cu care suntem familiarizati. Pe langa senzatia minunata de a avea podele calde, distribuie caldura foarte uniform prin casa ta.
Si, in functie de locuinta pe care o detii si de tipul de sistem pe care il alegi, acesta iti poate face casa mai eficienta din punct de vedere energetic, si de-asemenea poate reduce in mod considerabil emisiile de carbon (acesta este un mare avantaj pentru mediul inconjurator).
Avantajele incalzirii prin pardoseala
Iata cateva dintre avantajele de top ale incalzirii prin pardoseala, de care poti avea parte in cazul in care decizi ca este indicat sa alegi acest sistem de incalzire pentru noua locuinta:
Picioare calde chiar si pe timpul iernii! Poti sa te plimbi descult tot anul, poti sa iesi de la dus direct pe gresie, iar aceasta nu va fi rece, in comparatie cu gresia dintr-o baie sau cu pardoseala dintr-o locuinta in care nu exista sistem de incalzire prin pardoseala.
Distribuie caldura uniform si constant in jurul fiecarei camere, astfel ca nu mai exista situatia ca in cazul incalzirii conventionale cand, in zonele in care se afla caloriferele este mai cald decat in apropierea ferestrelor sau a usilor.
O unitate de dimensiuni adecvate poate incalzi o suprafata mai mare decat un radiator individual si functioneaza la o temperatura mai scazuta, astfel incat ar putea reduce facturile de incalzire
Mai putine deseuri, si in plus podelele vor ramane calde, chiar daca ferestrele sunt deschise sau camera este plina de aer.
Este ascuns sistemul de incalzire prin pardoseala (nu ca si caloriferele) deci nu va strica decorul si nici nu ocupa spatiu in incapere.
Poate fi instalat un astfel de sistem de incalzire a locuintei sub diferite tipuri de pardoseala, cum ar fi podelele din piatra, tigla, lemn sau mocheta (atata timp cat covorul nu este prea gros – 1,5 cm este considerat in general a fi grosimea maxima adecvata).
Iti poate face casa mai igienica. O temperatura mai scazuta a podelei cu siguranta nu este ospitaliera pentru acarienii de praf. Deci, vei avea picioare mai calde si mai putini acarieni de praf.
Dezavantajele incalzirii prin pardoseala
Principala problema cu incalzirea prin pardoseala este costul. Poate fi costisitor si dificil de instalat, insa odata ce sistemul de instalare prin pardoseala este gata instalat, facturile vor fi mai mici, iar in timp investitia va fi amortizata.
In cladirile mai vechi, adaugarea incalzirii prin pardoseala poate necesita timp si poate provoca tulburari majore, insa cand vine vorba despre casele si apartamentele noi, cu siguranta ideea de a opta pentru incalzirea prin pardoseala a locuintei, reprezinta cea mai buna solutie.
No Comments