Menu
Mama si copil

Care sunt avantajele scolilor private?

Care sunt avantajele scolilor private?

Alegerea unei scoli pentru copii si a unei educatii sau a alteia nu este o sarcina usoara, in plus, este o responsabilitate uriasa, deoarece va determina atat prezentul, cat si viitorul lor.

Prin urmare, decizia trebuie luata intr-un mod absolut grijuliu, grijuliu si dupa ce a analizat anterior atat avantajele scolilor publice, cat si pe cele ale scolilor private. Iar aceasta din urma este ceea ce vom face in continuare.

Mai exact, dupa aceste zile am inceput sa vedem aspectele in favoarea publicului, care este accesibil tuturor, acum vom face acelasi lucru cu privatul:

1-Educatia dorita

Primul factor in favoarea educatiei private este fundamental faptul ca permite parintilor sa aleaga in mod clar ceea ce isi doresc pentru copiii lor. Prin aceasta ne referim la faptul ca adultii se angajeaza sa-si duca urmasii la scoli care se potrivesc perfect valorilor familiei lor. Astfel, de exemplu, sunt cei care decid sa inscrie minorii in scolile religioase pentru ca tocmai nucleul familial este si doresc ca acestia sa se formeze in principii crestine.

Adica parintii care opteaza pentru acest model de educatie ceea ce fac este sa selecteze pentru copiii lor institutiile de invatamant care, din motive religioase sau politice, garanteaza ca vor avea pregatirea cu care familiile lor comunica. Vezi detalii pe scoala Teddybar.

2-Studenti de stare identica

Pentru multi parinti, un alt avantaj al acestui tip de scoala este ca toti elevii au acelasi statut social si economic, adica apartin familiilor din clasele medii sau superioare. Si asta pentru ca isi doresc ca  si copiii lor sa nu fie in contact cu alti minori care nu sunt la „apogeul” lor, care apartin unor familii destramate sau care pur si simplu nu pot fi respinsi pentru ca locuiesc in case mai bune si au o putere de cumparare mai mare.

Este important sa se clarifice faptul ca aceasta circumstanta este vazuta ca un beneficiu de catre anumiti adulti, dar nu si de catre altii.

Astfel, exista parinti din acea clasa sociala superioara care nu considera ca a fi in clasa doar cu minori de aceeasi conditie este ceva favorabil. Si este clar ca aceasta nu este realitatea si ca este necesar ca copiii lor sa invete sa pretuiasca ceea ce au si sa stie ca exista multe alte situatii in viata, care trebuie respectate in mod egal.

3-Sali de clasa care nu sunt supraaglomerate

Cei care sunt in favoarea invatamantului privat stabilesc ca un mare avantaj este ca salile de clasa nu sunt supraaglomerate, adica exista un raport mai mic de elevi pe clasa decat in public, unde, in ultimii ani si din cauza anumitor reduceri, pana la 30 de elevi pot fi gasiti in acelasi spatiu. Un numar mare de acest lucru poate impiedica dezvoltarea subiectelor sau a muncii intr-un mod mai practic.

4-Instruire lingvistica

Pentru o lunga perioada de timp, desi aceasta diferenta este acum redusa datorita angajamentului din sfera publica fata de invatamantul bilingv, unul dintre semnele distinctive in favoarea invatamantului privat este ca a permis elevilor sa fie mai bine pregatiti in ceea ce priveste limbile straine.

In fiecare primavara, parintii se pregatesc sa descopere ce scoli primare au fost alocate copiilor lor. Vestea va fi un motiv de sarbatoare pentru unii si de dezamagire pentru altii. Oricum, este un moment extrem de important. La urma urmei, sunt putine lucruri care ar putea avea un impact la fel de mare asupra vietii tinere a copilului tau precum prima scoala si acele experiente timpurii de educatie formala. Cu toate acestea, ati luat in considerare toate optiunile?

Scolile private (numite si independente si uneori, in mod confuz, scoli publice) s-ar putea sa nu fie pe radar. Cu siguranta exista o multime de parinti in grupul nostru de scoli care ne spun ca educatia privata nu le-a trecut niciodata prin minte pana cand o conversatie intamplatoare cu un prieten, preocuparile cu privire la progresul copilului lor sau o decizie de ultima ora de a vizita o zi a portilor deschise i-au determinat sa exploreze idee si in cele din urma hotarasc ca a fost alegerea potrivita pentru ei.

O conceptie gresita comuna este ca scolile private sunt doar pentru cei foarte bogati. Important, cand vine vorba de scoli, un pret mic nu echivaleaza neaparat cu o calitate scazuta. Totul depinde de ceea ce cauti. Cele mai scumpe scoli private independente au o multime de facilitati stralucitoare – sali de sport standard olimpice, teatre echipate profesional – costuri care sunt transferate parintilor prin taxe scolare mari.

Eliminati acele articole cu costuri ridicate din oferta si exista in continuare beneficii semnificative pe care o scoala privata le poate oferi, la un pret mult mai accesibil. Clase mai mici decat in ​​sectorul de stat, un standard puternic de educatie cu profesori excelenti, oportunitati largi si interesante in cadrul si dincolo de curriculum, sportul ca parte integranta a vietii scolare cu o multime de programe competitive si spatiu pentru arte; toate acestea sunt lucruri pe care scolile private mai mici le ofera la un cost relativ scazut.

Cu rezultate excelente pentru elevi, multi parinti considera scoala privata ca pe o investitie in viitorul copiilor lor.

No Comments

    Leave a Reply