Menu
Auto / Blog

 Ce este uleiul hidraulic si cum sa alegeti idealul

 Ce este uleiul hidraulic si cum sa alegeti idealul

In lumea lubrifiantilor exista categoria uleiului hidraulic. Probabil v-ati intrebat de ce unele sisteme auto sau de masini folosesc acesti lubrifianti in locul uleiului pe care l-ati pune intr-un motor.

In acest articol va vom explica ce este uleiul hidraulic, pentru ce este, care sunt caracteristicile sale si cum sa-l alegeti pe cel care se potriveste cel mai bine nevoilor dvs. 0000162500 CABLU este un exemplu de componenta foarte des utilizata in sisteme hidraulice.

Uleiurile hidraulice sunt lubrifianti realizati dintr-o baza care, in general, este minerala si o serie de aditivi, ceea ce il face uleiul corespunzator in functie de sarcina, conditii si zona in care urmeaza sa functioneze.

Functia sa principala este de a transmite energia hidraulica care este generata in interiorul unui motor (pompa) catre restul componentelor sistemului hidraulic. Acestea transforma, transmit si controleaza stresul mecanic in functie de variatia presiunii sau a debitului.

In plus fata de functia sa principala, indeplineste sarcinile majoritatii lubrifiantilor: disipeaza caldura, asigura protectia impotriva coroziunii, lubrifiaza, raceste si curata partile sistemului hidraulic.

Acestea sunt utilizate in sisteme hidraulice industriale si masini grele care necesita acest tip de lubrifianti in sistemele lor.

  1. Masini de actionare si tractiune

Sunt masini care ofera abilitati motorii, adica miscare la alte masini. Cel mai important dintre acestea este tractorul agricol.

Tractorul agricol este o masina mobila autopropulsata, de obicei datorita unui motor diesel, care este utilizat in combinatie cu alte masini numite implementari. Exista si altii, desi sunt o mica minoritate, care lucreaza cu motoare pe benzina, metan sau electrice.

Exista diferite tipuri de tractoare, unele sunt putin cunoscute, cum ar fi tractoare pe senile, tractoare cu picioroange, tractoare articulate, tractoare reversibile, tractoare compacte sau mini-tractoare.

Exista, de asemenea, tractoare foarte specializate, cum ar fi tractoare forestiere sau tractoare cu fructe.

  1. Echipamente de pregatire si intretinere a terenurilor

Sunt masini care functioneaza inainte de lucrari de cultivare sau de cultivare. Acest grup de masini include, de exemplu, masini care ingroapa tevile de drenaj. In Spania de exemplu, acest tip de masini sunt folosite putin sau nimic, deoarece in cea mai mare parte este o tara care nu are probleme de udare in parcele.

In cadrul acestui grup ar fi, de asemenea, raclete care sunt instrumente care sunt utilizate pentru nivelarea terenului, un pas esential inainte de a stabili o cultura irigata extinsa.

  1. Echipamente de lucru pentru podele

In acest grup includem implementari agricole. Acestea sunt masini agricole care sunt folosite pentru a ara sau arat solul cu mai multe obiective posibile: aerarea, asezarea, decompactarea, eliminarea buruienilor, configurarea brazdelor sau a crestelor etc.

Exista mai multe tipuri de pluguri de cultivare in functie de scopul, adancimea de lucru, timpul de cultivare etc.

  1. Echipamente de plantare si plantare

In acest grup includem semanatori si plantatori.

Semanatorii sunt masini care depun seminte si le ingroapa in pamant. Exista mai multe tipuri: semanatori de suflare, monograin, semanatori cu jet mecanice sau pneumatice.

Exista, de asemenea, masini de plantare in care operatorii stau pe masina (cuplat la tractor) si introduc manual rasadurile atunci cand plantatorul deschide brazde sau gauri pentru noile plante.

  1. Echipamente pentru furnizarea de ingrasaminte si apa

In acest grup sunt echipele de abonati (abonati). Pentru aplicarea materialelor organice sau minerale care furnizeaza nutrienti si alte substante benefice.

Exista diferite tipuri de masini de ingrasaminte in functie de faptul daca ingrasamantul este solid, lichid sau gazos, daca este distribuit in linii sau pe intreaga suprafata etc.

Exista, de asemenea, ingrasaminte specifice, cum ar fi rezervoarele de distributie a dejectiilor lichide sau remorcile cu auto-descarcare pentru distributia gunoiului de grajd.

In ceea ce priveste echipamentele de alimentare cu apa, avem, printre altele, cisterne de irigare.

  1. Echipamente pentru ingrijirea si protectia culturilor

Acest grup a inclus echipamente pentru tratamente fitosanitare. Exista multe tipuri de masini si echipamente pentru distributia produselor fitosanitare in lupta impotriva daunatorilor si a bolilor.

Daca se aplica produse lichide, se utilizeaza de obicei pulverizatoare (hidraulice, pneumatice, centrifugale …).

Pentru solide, dusterele sunt folosite, de exemplu, si pot fi aplicate si intr-un sistem de fertigare… Pentru produsele fitosanitare solide exista diferite tipuri de fumigatori.

  1. Echipamente de colectare

Masini pentru cosit si recoltare, cum ar fi culegatori de cereale, masini de tuns iarba, prese de balotat, prese de balotat rotunde, tocatoare de furaje, culegatori de struguri, vibratoare de masline, culegatori de cartofi si alte legume etc.

  1. Echipamente post-recoltare

Acest grup a inclus toate masinile care sunt utilizate dupa recoltarea produselor, cum ar fi masinile de sortare a fructelor si legumelor, care sunt utilizate in plantele de fructe si legume.

  1. Echipamente de manipulare, transport si depozitare

Sunt masini care sunt folosite pentru incarcarea, transportul si depozitarea produselor. Probabil cele mai utilizate sunt remorcile agricole.

  1. Echipamente de productie animala

Masini care sunt utilizate in domeniul productiei animale, cum ar fi masinile de muls.

No Comments

    Leave a Reply

    For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

    I agree to these terms.