Menu
Blog / Telefoane si gadgeturi

Ce este un smartwatch?

Ce este un smartwatch?

Istoria se repeta intotdeauna odata cu sosirea unui nou gadget: toata lumea vrea unul. Cu toate acestea, aspectul si utilizarea smartwatch-ului se consolideaza deja nu numai ca o noutate, ci ca un instrument foarte util in utilizarea sa zilnica. In ciuda acestui fapt, nu totul este clar despre ce puteti face cu un smartwatch pe incheietura mainii sau ce utilizari poate oferi.

Ce este cu adevarat un smartwatch?

Smartwatch-ul este un ceas de mana echipat cu functionalitati care le depasesc pe cele ale unuia conventional. In ciuda acestui fapt, aceasta definitie este putin ambigua, deoarece a vorbi despre functionalitati care depasesc o utilizare conventionala, nu este foarte concret. In primul rand, trebuie sa tinem cont de faptul ca un Smartwatch, prin definitie in functie de traducerea sa, este un ceas inteligent.

Deja odata cu aparitia smartphone-urilor, a fost deschis un intreg univers de functionalitati care ar putea inlocui unele sarcini inainte de a fi posibile doar in desktop, mai tarziu in laptop si apoi cu tablete.

Acest salt are loc astazi cu aparitia smartwatch-urilor sau a ceasurilor inteligente, care nu numai ca mostenesc functiile unui ceas traditional, cum ar fi acordarea timpului, cronometrul, alarma etc., dar sunt, de asemenea, incorporate multe dintre functionalitatile smartphone-urilor intr-un dispozitiv de bratara. Deci, putem spune ca un smartwatch este un dispozitiv de bratara electronica, de obicei conectat la alte dispozitive care pot functiona intr-o oarecare masura interactiv si autonom.

Utilizari si aplicatii

Utilizarile pe care le puteti obtine de la un smartwatch provin in principal din confortul dimensiunii sale si din evolutia in ceea ce priveste functionalitatile care au avut loc de la nasterea sa. Este evident ca orice utilizator al unui ceas inteligent este un iubitor de tehnologie si poate obtine o multime de utilitati, printre care evidentiem data si ora pentru prima data. Este evident ca este o functionalitate de baza in cazul unui ceas si, prin urmare, nu ar putea lipsi.

Cu toate acestea, evolutia acestor dispozitive ne face uneori sa uitam ca aceasta este o functie de baza si importanta de a o arata pe un suport elegant si practic este esentiala. Anumite branduri se ocupa de acest aspect impreuna cu alte functionalitati, este posibil sa se combine estetica si functionalitatea.

Dimensiunea unui dispozitiv inteligent – bratara, ne permite sa-l folosim mai confortabil decat smartphone-ul, deoarece nu trebuie sa-l tinem in mana.

Mai multe utilizari ale smartwatch-ului

Controlul si conexiunea cu telefonul mobil si aplicatiile sale este probabil una dintre cele mai apreciate. Dupa cum am mentionat, dimensiunea si confortul sau ne permit dintr-o privire sa vedem un al doilea ecran al telefonului. In timp ce desfasurati o activitate fizica sau sunteti intr-o intalnire, puteti vedea notificari aproape fara a va intrerupe activitatea.

Puteti face o multime de lucruri cu un smartwatch

Avantajul de a putea efectua un apel sau de a-l primi cu mainile ocupate prin intermediul smartwatch-ului este foarte mare. Evolutia bratarilor de fitness unde ne putem controla activitatea fizica este incorporata si in aceste dispozitive in care acestea nu mai sunt destinate doar sportivilor, ci servesc si persoanelor preocupate de sanatatea lor. Acestea numara caloriile, ritmul cardiac, pasii, orele de somn si ne ajuta sa controlam aspecte precum greutatea, dieta etc.

Ceas Smartwatch: sporeste activitatile personale cat mai eficient.

Informatii interesante despre ceasuri

Indiferent daca iubesti sau nu ceasurile, trebuie sa recunosti ca cultura care le inconjoara este la fel de interesanta ca oricare alta din industria modei. Cu marci de lux scumpe, istorii lungi de secole si personaje convingatoare care produc si poarta ceasuri, este imposibil sa nu fii interesat de ceasuri.

1: Ceasuri de buzunar folosite pentru a domina piata

Ceasul de buzunar este aproape mort in lumea moderna, dar in urma cu cateva sute de ani, a dominat piata. De fapt, ceasurile de mana au fost purtate rar pana in ultimii 100 de ani. Desi par mai arhaice si mai putin functionale, probabil ca ai fi avut unul daca ai fi trait in secolul al XIX-lea.

2: Primul ceas a fost o bucata de piatra (un fel de)

Desi istoricii cred ca sumerienii au fost primii care au inregistrat timpul in 2000 i.Hr., cele mai vechi dovezi ale folosirii unui obiect fizic pentru a pastra timpul provine de la vechii egipteni. Ceea ce au facut a fost sa sculpteze un obelisc mare, de piatra, care sa fie plasat intr-o anumita locatie. Pe masura ce soarele se misca, la fel si umbra pietrei. Ei au estimat timpul de la lungimea si directia acestei umbre.

3: Ceasurile scumpe nu au fost mereu bune

Nu este intotdeauna cazul, dar uneori tendinta este ca ceasurile mai ieftine folosesc miscare cu quartz, iar ceasurile de lux folosesc mecanica. In timp ce ceasurile mecanice sunt mai grele, mai frumoase la vedere si mai complexe, ele sunt de fapt mai putin precise decat cuartul. Desigur, cei mai multi colectionari de ceasuri nu cauta pura functionalitate atunci cand fac cumparaturi. In schimb, ei platesc pentru maiestria care vine cu lucrarile interioare complicate.

No Comments

    Leave a Reply

    For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

    I agree to these terms.