Menu
Constructii / Tehnologie

Ce sunt reductoarele pendulare si cum functioneaza ele?

Ce sunt reductoarele pendulare si cum functioneaza ele

Utilizarea reductoarelor mecanice in industrie este foarte larga. In domeniul transmisiei de putere, de exemplu, exista numeroase solutii integrate care sunt eficiente in multe aplicatii industriale.

Principalele utilizari ale reductoarelor mecanice in industrie

Exista un numar mare de aplicatii pentru industrie, unde reductoarele mecanice sunt protagonistii. Printre principalele utilizari, puteti gasi: extrudere, mese rotative etc. Dar, de asemenea, echipamente de ridicare, masini de dozare, pompe si sisteme transportoare si transportoare.

Utilizarile sunt multe, dar mai jos le veti cunoaste pe cele principale. In toate acestea, reductoarele mecanice s-au dovedit a fi solutia perfecta in diferite domenii ale industriei.

Transportator paleti

Functia paleti este de a stivui si transporta produse, cum ar fi cutii, sticle, loturi sau orice alt produs pe paleti. Acestea pot functiona manual sau automat prin intermediul software-ului. Aceste masinarii sunt capabile sa paletizeze cantitati mari de material intr-un mod rapid si foarte precis.

In acest caz, exista solutii integrate care sunt capabile sa controleze toti parametrii masinii. Toate miscarile si pozitiile grupului motopropulsor sunt complet sub control.

Mixere

Pentru mixere, axul paralel si reductoarele elicoidale conice pot fi cuplate la motor direct cu ajutorul unei flanse. De asemenea, folosind scripeti printr-un arbore de intrare. Reductoarele ofera fiabilitate totala, intretinere redusa, dimensiuni compacte, si in plus, preturi foarte competitive.

Pe de alta parte, ele au o capacitate mare de sarcini radiale si axiale, care sunt cele mai remarcabile caracteristici ale acestor reductoare.

Pompe

Pompele sunt, in general, aplicatii de mare viteza care necesita angrenaje eficiente. Aceste pompe trebuie sa fie perfect operationale si capabile sa asigure o functionare eficienta.

Pentru aceasta, se utilizeaza reductoare care pot fi fixate cu ajutorul picioarelor sau flanselor. Aceste reductoare au o singura etapa de reducere si un cuplu de iesire cuprins intre 21 si 200 Nm, care sunt valorile obisnuite pentru aplicatiile de pompare.

Sistem de dozare

Multe industrii necesita sisteme de dozare precise si eficiente, fie materii prime, fie produse finite. Industria alimentara, a bauturilor si cea farmaceutica sunt exemple in acest sens.

Exista diferite reductoare care ofera solutii speciale de actionare intermitenta si reversibila si de control pentru masinile de dozare. Aceste reductoare se caracterizeaza printr-o instalare foarte usoara, fiabilitate completa si functionare fara intretinere.

Transportoare

Toate domeniile industriei folosesc transportoare, de un tip sau altul, pentru a muta materiale si produse. Benzile transportoare sunt utilizate in mod normal pentru transportul materialelor pe orizontala sau cu inclinatii moderate.

Aceste benzi sunt actionate cu ajutorul motoarelor cu angrenaje montate intr-un mod pendulos. Aceste angrenaje transporta, de obicei, sisteme anti-retur pentru a preveni revenirea sarcinii atunci cand motorul se opreste.

In plus fata de aceste aplicatii, reductoarele mecanice din industrie sunt protagonisti in multe alte cazuri. De asemenea poti sa ai nevoie de reductoare pendulare.

 Sa aflam… Ce este un motor electric cu inductie trifazata?

Un motor electric cu inductie trifazata este o masina care transforma energia electrica in energie mecanica prin interactiuni electromagnetice. Acestea sunt utilizate pe scara larga in instalatii industriale, comerciale si casnice.

Motoarele electrice cu inductie trifazata utilizeaza curent alternativ pentru a produce cuplu in arborele rotorului, care este indus de un fenomen numit inductie electromagnetica prin intermediul bobinelor de stator; prin urmare, un motor electric cu inductie trifazata nu necesita comutare mecanica in afara de propria excitatie a energiei transferate de la stator la rotor, asa cum este cazul motoarelor universale, motoarelor de curent continuu si motoarelor sincrone mari.

Primul prototip de motor electric cu inductie capabil sa functioneze pe curent alternativ a fost dezvoltat si construit de inginerul Nikola Tesla si prezentat la Institutul American al Inginerilor Electrici (acum IEEE) in 1888. Motorul asincron trifazat este format dintr-un rotor, care poate fi de doua tipuri.

Aceste bobine sunt trifazate si sunt la 120 ° din faza in spatiu.

Potrivit teoremei Ferrari, atunci cand un sistem de curenti trifazati echilibrati circula prin aceste bobine, al caror decalaj de timp este, de asemenea, de 120 °, este indus un camp magnetic rotativ care inconjoara rotorul.

Acest camp magnetic variabil va induce o tensiune electrica in rotor in conformitate cu Legea de inductie a lui Faraday: Diferenta dintre motorul electric cu inductie trifazata si motorul electric universal este ca in motorul electric cu inductie infasurarea rotorului nu este conectata la circuitul de excitatie al motorului electric, mai degraba, este izolat electric, are bare de conducere de-a lungul intregii sale lungimi, incorporate in caneluri la distante uniforme in jurul periferiei.

Barele sunt conectate cu inele (scurtcircuite) la fiecare capat al rotorului. Ele sunt sudate la capetele barelor. Acest ansamblu seamana cu niste custi rotative, cum ar fi cea a hamsterului si acesta este motivul pentru care rotorul unui motor electric cu inductie trifazata se numeste „cusca de veverita”, astfel incat motoarele electrice cu inductie sunt numite motoare electrice cu inductie trifazata.

No Comments

    Leave a Reply