Cand ne gandim la stilul unei mirese in ziua nuntii ei, primul lucru care ne vine in minte este, fara indoiala, rochia de mireasa. Dar, in afara de rochie, exista multe alte lucruri pe care trebuie sa le luam in considerare si care completeaza costumatia perfect, facand totul mult mai special.
Acesta este cazul bijuteriilor, care trebuie alese in cel mai bun mod posibil pentru a obtine un rezultat perfect. Aflati cum sa alegeti bijuterii pentru nunta in 5 pasi si sa arate radiant in ziua cea mare.
Magazinul Helvetia are cu siguranta cele mai interesante bijuterii pentru nunta ta!
- Gandeste-te la rochia de mireasa, tipul decolteului si culoarea
Primul lucru de care trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti bijuterii este sa te gandesti la rochia de mireasa pe care ai ales-o. Un design cu o fusta plina de volum nu este acelasi lucru cu una strans la corp. Prin urmare, cunoasterea bijuteriilor care sunt cele mai favorabile este esentiala.
Tipul decolteului:
- Decolteul clasic.Daca sunteti o iubitoare de decolteuri, lasand gatul si zona pieptului clare, fugi de bijuterii mari si foarte elaborate. Poarta bijuterii fine sau cu pietre mici, care sunt insotite de cercei asortati. O alta optiune este sa lasati deoparte unul dintre cei doi cercei si sa purtati cercei lungi sau, in caz contrar, un colier izbitor.
- Decolteu patrat.Alegeti un colier care nu este mai lung decat decolteul in sine, deoarece ar trebui sa fie la cativa centimetri deasupra. Ideal este sa alegeti un choker, un colier cu picaturi lacrimogene sau una cu pietre mici. Pentru lant, puteti alege atat optiuni de lanturi subtiri, cat si mai groase si mai elaborate. O alta solutie este sa purtati cercei lungi fara colier.
Decolteu barcuta. Pentru acest tip de decolteu mai inchis dar foarte elegant in acelasi timp, pietrele mici sau stralucitoare pe un lant fin de argint sau auriu sunt perfecte. In acest caz, trebuie sa purtati cercei, deoarece acestia vor da o mai mare profunzime aspectului dvs. Puteti paria pe cercei buton sau modele de pietre colorate la set.
- Iluzie decolteu.Pentru acest tip de decolteu care creeaza un efect de iluzie cu un strat de tul pe decolteul principal, este de obicei decolteul inimii, si este mai bine sa il aveti fara un colier si sa purtati cercelul de tip buton.
- Decolteu peste umeri.Acest decolteu este cel mai senzual. In acest caz, cu cat purtati mai putine bijuterii, cu atat mai bine veti arata. Puteti opta pentru alte tipuri de accesorii, cum ar fi sau coronite sau accesorii diverse pentru par cum ar fi coronite de flori.
- Decolteu asimetric.Daca ai optat pentru o rochie de mireasa cu o croiala simpla, indrazneste sa ai cercei frumosi si izbitori. Dimpotriva, daca designul are ornamente sau alte tipuri de accesorii, cel mai bine este ca acestea sa fie din piese cat mai mici.
Bijuteriile pot influenta atat pozitiv cat si negativ orice tinuta, si mai ales rochia de mireasa, asa ca alege cu atentie!
Avantajele platinei pentru bijuterii de nunta
Mai rar si mai scump decat aurul, platina are o putere si o durabilitate de neegalat. Nu se pateaza. Aceste calitati il fac unul dintre cele mai ravnite metale de bijuterii premium, in special pentru verighete si logodna .
Platina are, de asemenea, o varietate de aplicatii industriale, cum ar fi convertizoarele catalitice. De fapt, jumatate din platina extrasa in SUA si un sfert in intreaga lume este folosita in acest scop. Biroul de Standarde din SUA foloseste si platina pentru greutati. Deoarece acest metal nu se oxideaza niciodata, aceste greutati raman aceleasi pentru totdeauna.
Desi utilizarea platinei in diverse obiecte dateaza de 700 i.Hr., utilizarea sa in bijuterii este relativ moderna. Deoarece are un punct de topire extrem de ridicat si rezista la coroziune atat de eficient, rafinarea metalului s-a dovedit dificila timp de secole. Cea mai veche utilizare inregistrata a platinei este ca incrustatie in Egiptul Antic.
Nativii americani au folosit platina in obiecte decorative mici de secole. Platina a ramas necunoscuta europenilor pana cand spaniolii au intalnit-o in Lumea Noua. Spaniolii au numit-o platina , adica „mic argint”. In conformitate cu teoriile vremii despre originile metalelor, ei credeau ca acesta era „aur necopt” si, prin urmare, inutilizabil.
In secolul al XVIII- lea, cercetatorii au identificat platina ca un metal nou. Henrik Scheffer , un chimist suedez, a descoperit cum se topeste platina cu arsen. Odata ce rafinarea a devenit posibila, artizanii au folosit platina pentru a decora portelanul, in timp ce oamenii de stiinta faceau echipamente de laborator din aceasta.
Cu toate acestea, rafinarea platinei cu arsen s-a dovedit extrem de periculoasa. Astfel, platina nu a castigat prea multa popularitate pana la inventarea tortei cu oxigen la mijlocul anilor 1800.
No Comments