Menu
Blog

Ce simptome cunoscute are depresia?

Ce simptome cunoscute are depresia?

Credeti ca s-ar putea sa fiti deprimati? Iata cateva dintre semnele si simptomele pe care trebuie sa le cautati si sfaturi pentru a obtine ajutorul de care aveti nevoie.

Ce este depresia?

Sa va simtiti tristi din cand in cand este o parte normala a vietii, dar atunci cand emotiile precum disperarea va stapanesc si pur si simplu nu vor disparea, este posibil sa aveti depresie. Mai mult decat simpla tristete ca raspuns la luptele si dezavantajele vietii, depresia schimba modul in care ganditi, simtiti si functionati in activitatile zilnice. Poate interfera cu abilitatea dvs. de a lucra, de a studia, de a manca, de a dormi si de a va bucura de viata. Doar incercarea de a trece peste zi poate fi coplesitoare.

In timp ce unii oameni descriu depresia ca „traind intr-o gaura neagra” sau avand un sentiment de imens de tristete, altii se simt fara viata, goi pe dinauntru si apatici. Barbatii, in special, se pot simti suparati si nelinistiti. Cu toate acestea, in cazul in care suferiti de depresie, trebuie sa aflati ca lasata netratata poate deveni o afectiune serioasa de sanatate. Dar este important sa ne amintim ca sentimentele de neputinta si lipsa de speranta sunt simptome ale depresiei nu realitatea situatiei dvs.

Oricat de lipsiti de speranta v-ati simti, solutia dvs. poate veni de la cabinetul Psihocab.ro. Intelegand cauza depresiei dvs. si recunoscand diferitele simptome si tipuri de depresie, puteti face primii pasi pentru a va simti mai bine si a depasi problema.

10 simptome comune ale depresiei:

  1. Sentimente de neputinta si lipsa de speranta. O perspectiva sumbra, nimic nu se va imbunatati niciodata si nu puteti face nimic pentru a va imbunatati situatia.
  2. Pierderea interesului pentru activitatile zilnice. Nu va mai pasa de fostele hobby-uri, petreceri, activitati sociale sau sex. V-ati pierdut capacitatea de a simti bucurie si placere.
  3. Apetit sau modificari de greutate. Pierdere semnificativa in greutate sau crestere in greutate, modificare mai mare de 5% din greutatea corporala intr-o luna.
  4. Schimbarea somnului. Fie insomnie, mai ales trezire la primele ore ale diminetii, fie suprasolicitare.
  5. Furia sau iritabilitatea. Va simtiti agitati, nelinistiti sau chiar violenti. Nivelul dvs. de toleranta este scazut, temperamentul de-asemenea este scurt si totul si toata lumea orice ar face, va enerveaza.
  6. Pierderea energiei. Aveti in permanenta o stare de oboseala fizica, sunteti lenti si epuizati fizic. Intregul corp se poate simti greoi si chiar sarcini mici pe care inainte le indeplineati fara probleme, acum va epuizeaza sau dureaza mai mult pentru a fi finalizate.
  7. Dezgustul de sine. Sentimente puternice de lipsa de valoare sau de vinovatie. Va criticati dur pentru greselile percepute.
  8. Comportament imprudent. Va antajati intr-un comportament evadator, cum ar fi abuzul de substante, jocuri de noroc compulsive, conducere nechibzuita sau sporturi periculoase.
  9. Probleme de concentrare. Probleme de concentrare, luarea de decizii sau amintirea lucrurilor.
  10. Dureri si dureri inexplicabile. O crestere a plangerilor fizice, cum ar fi dureri de cap, dureri de spate, dureri de muschi si dureri de stomac.

Depresia si riscul de sinucidere

Depresia este un factor de risc major pentru sinucidere. Disperarea profunda si lipsa de speranta care merge impreuna cu depresia pot face ca suicidul sa se simta ca singura cale de a scapa de durere. Daca aveti o persoana iubita cu depresie, luati in serios orice discutie sau comportament suicid si urmariti semnele de avertizare:

  • Vorbind despre uciderea sau vatamarea sinelui cuiva.
  • Exprimand sentimente puternice de speranta sau de a fi prins.
  • preocupare neobisnuita in legatura cu moartea.
  • Actionand in mod neasteptat, ca si cum ar avea o dorinta de moarte.
  • Suna sau viziteaza oamenii pentru a-si lua ramas bun.
  • Obtinerea afacerilor in ordine (daruirea bunurilor pretioase, legarea capetelor libere).
  • Spunand lucruri de genul „Toti ar fi mai fericiti fara mine” sau „Vreau afara”.
  • schimbare brusca de la a fi extrem de deprimat la a actiona calm si fericit.

Depresia la barbati

Barbatii depresivi sunt mai putin susceptibili sa recunoasca sentimentele de autotestare si lipsa de speranta. In schimb, ei tind sa se planga de oboseala, iritabilitate, probleme de somn si pierderea interesului pentru munca si hobby-uri. De asemenea, sunt mai predispusi sa prezinte simptome precum furie, agresivitate, comportament nesabuit si abuz de substante.

Depresia la femei

Femeile sunt mai predispuse la simptome de depresie, cum ar fi sentimente de vinovatie pronuntate, somn excesiv, supraalimentare si crestere in greutate. Depresia la femei este, de asemenea, afectata de factori hormonali in timpul menstruatiei, sarcinii si menopauzei. De fapt, depresia postpartum afecteaza pana la 1 din 7 femei sufera depresie dupa nastere.

Depresia la adolescenta

Iritabilitatea, mania si agitatia sunt adesea cele mai vizibile simptome la adolescentii depresivi – nu tristete. De asemenea, se pot plange de dureri de cap, stomac, sau alte dureri fizice.

Depresia la adulti mai mari

Adultii mai in varsta tind sa se planga mai mult de fizic decat de semnele emotionale si simptomele depresiei: lucruri precum oboseala, durerile si durerile inexplicabile si problemele de memorie. De asemenea, pot neglija aspectul personal si pot inceta sa mai ia medicamente critice pentru sanatatea lor.

 

No Comments

    Leave a Reply

    For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

    I agree to these terms.