Menu
Sanatate

Urgențe dentare: cum să le depistați și ce să faceți?

Urgențe dentare

O urgență dentară este reprezentata de orice situație care necesită îngrijire dentară imediată pentru a preveni deteriorarea ulterioară a dinților, gingiilor sau maxilarului. Mulți oameni nu sunt siguri de ceea ce constituie o urgență dentară, lucru care poate întârzia tratamentul și poate provoca daune mai medicale mai mari decat este cazul.

Dacă aveți vreodată îndoieli, este întotdeauna cel mai bine să greșiți din partea precauției și să solicitați îngrijiri stomatologice profesioniste. Pentru a vă ajuta să determinați dacă aveți o urgență dentară, am întocmit o listă cu urgențele dentare comune și simptomele acestora.

Tipuri de urgențe dentare

Urgențele dentare pot fi foarte dureroase și extrem de neplacute. Este important să știți cum să le identificați și ce să faceți pentru a căuta un tratament adecvat.

Există trei tipuri principale de urgențe dentare: durere de dinți, dinte crăpat și dinte rupt. O durere de dinți este de obicei rezultatul unei infecții sau carii. Poate fi foarte dureroasă și poate necesita antibiotice pentru a elimina infecția.

Un dinte crăpat poate fi, de asemenea, foarte dureros. De obicei, este rezultatul unei răni sau a mușcării de ceva tare. Dacă fisura este severă, poate necesita un canal radicular sau alte lucrări dentare.

Un dinte rupt este cel mai grav tip de urgență dentară. Poate fi cauzată de o rănire sau traumatism la nivelul gurii.

Durerea dentara

Durerea dentală poate fi un simptom al unei probleme mai grave, astfel încât este important să știți cum să o depistați și ce să faceți. Durerea poate fi un semn al unei carii, a unei infecții sau a unei răni la nivelul gingiilor. De asemenea, poate fi un simptom al unei probleme mai grave, cum ar fi cancerul oral.

Infecţia dentara

Infecţia apare atunci când o bacterie pătrunde în interiorul unei răni deschise. Rănile deschise sunt un mediu ideal pentru dezvoltarea bacteriilor și a altor microorganisme. Infecţiile pot afecta orice parte a corpului, dar sunt mai frecvente în gură. Urgențele dentare sunt cea mai comună cauză a infecţiilor dentare.

Umflătură dentara

Umflatura apare atunci cand o persoana are o infectie a gingiilor. Gingiile se umfla si devin rosii si dureroase. Umflatura poate fi dificil de observat, deoarece se afla in interiorul gurii. Infectiile gingiilor pot duce la probleme dentare grave, cum ar fi cariile. Umflatura este un simptom al unei infectii gingivale si ar trebui tratata cat mai repede posibil.

Durerea de dinți poate fi cauzată de mai multe probleme, de la o carie la o inflamație a gingiilor. Uneori, durerea de dinți poate fi un semn al unei probleme mai grave, cum ar fi un abces dentar.

Dacă aveți o urgență stomatologică, este important să mergeți cât mai curând la un stomatolog. Există câteva lucruri pe care le puteți căuta pentru a determina dacă aveți o urgență dentară. Dacă aveți dureri severe, sângerări sau umflături în gură, trebuie să solicitați imediat asistență medicală.

Dacă aveți un dinte care a fost rupt, ar trebui să încercați să găsiți dintele și să-l aduceți cu dvs. la dentist. Dacă aveți un dinte crăpat sau rupt, trebuie să solicitați și îngrijiri stomatologice cât mai curând posibil.

Luați medicamente care nu necesita prescripție medicală

Există câteva afecțiuni dentare urgente de care ar trebui să fii conștient și să știi cum să le identifici. Dacă vă confruntați cu oricare dintre aceste afecțiuni, este important să solicitați imediat îngrijiri stomatologice profesioniste. Unele afecțiuni dentare urgente comune includ:

Dinte abcesat: Aceasta este o infecție gravă a dintelui care poate provoca dureri severe, umflături și febră. Dacă nu este tratat, un dinte abcesat poate duce la complicații grave de sănătate.

Fractură dentară: O fractură de dinte poate apărea din cauza unui traumatism la nivelul feței sau gurii. Dacă aveți o fractură dentară, este posibil să aveți durere, umflare și sângerare.

Urgențele stomatologice pot fi dureroase și înspăimântătoare, dar este important să rămâneți calm și să vă sunați la dentist cât mai repede.

Îngrijirea dentară de urgență poate fi dureroasă și înfricoșătoare, dar este important să rămâneți calm și să sunați la dentist cât mai curând posibil. Există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a ajuta la ameliorarea durerii și pentru a preveni deteriorarea ulterioară.

În primul rând, clătiți-vă gura cu apă caldă. Acest lucru va ajuta la calmarea zonei și la îndepărtarea oricăror resturi. Apoi, luați ibuprofen sau un alt analgezic pentru a vă ajuta cu durerea. De asemenea, puteți pune o compresă rece pe exteriorul feței pentru a ajuta la umflare.

În cele din urmă, sunați la medicul dentist și explicați-vă situația. Aceștia vă vor putea sfătui cu privire la cel mai bun curs de tratament pentru urgente stomatolog Brasov.

No Comments

    Leave a Reply

    For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

    I agree to these terms.